Защо избрах хостинг в Jump?

Защо избрах хостинг в Jump? Преди да споделя моето мнение за Jump.bg, ще започна с кратко въведение защо предпочитам платен хостинг. Защото изборът на хостинг пряко касае всеки, който е решил да пренесе физическия си бизнес в Интернет или да си изгради професионален уеб сайт.

Безплатните хостинг услуги крият рискове, сред които бавно зареждане на сайта, недостъпен административен панел, загуба на данни без възможност за възстановяване, почти никаква клиентска поддръжка и други сериозни недостатъци.

Затова безплатният хостинг е неподходящ за професионален проект, както и за онлайн магазин. Отнасям се сериозно към собствените и клиентските проекти, така че ето защо предпочитам платен хостинг.

Въпреки че публикацията, която в момента четете, е поместена в сайт на любимия ми хостинг CooliceHost.com, съм клиент и на Jump.bg. И двата хостинга са максимално оптимизирани за високи скорости благодарение на уеб сървъра LiteSpeed.

За мен скоростта на зареждане на сайт е основен приоритет за успешното му онлайн присъствие. И това е един от факторите да избера Jump за клиентите ми.

Защо избрах Jump?

защо избрах хостинг в jump?
Избрах Jump, защото е бърз, качествен и евтин български хостинг.

Когато преди 10 години Jump стартираха, в България вече имаше подобни хостинг компании. Като прогресивен доставчик Jump.bg се разграничи от конкуренцията, предоставяйки отлична поддръжка на клиентите си.

По същото това време случайно се зачетох в интервю с основателя на компанията Александър Атанасов, което интуитивно повлия върху избора ми за хостинг на клиентските сайтове. Цитирам:

При самото стартиране ни беше напълно ясно, че това е сериозен бизнес и не можем да допуснем за нас да работят некомпетентни или немотивирани служители. Обслужването на клиента е от съществена важност за мен и екипа още от самото начало и не смятаме това да се промени за в бъдеще.

Тези две изречения се запечатаха в съзнанието ми. От тогава до сега Jump.bg отстояват твърдо принципите си, за да поддържат лоялност, ангажираност и удовлетвореност на клиента, добавяйки допълнителни функции и ресурси към хостинг плановете си.

Така че ето защо избрах хостинг в Jump

Български хостинг със сървър локация в България

Клиентът предпочита български хостинг – Jump поддържа сървър локация и в България.

Отдалечеността на сървъра е пряко свързана със скоростта на зареждане на даден сайт. Пример: ако файловете на сайта са разположени на американски сървър, а уеб сайтът е таргетиран за българска аудитория, това ще забавя зареждането му. Защо?

Защото компютърът на потребителя трябва да се свърже със сървъра, на който е хостнат съответния проект, след което интернет браузърът от този компютър да достави страницата на сайта до потребителя.

По-лесно обяснено: вместо да пристъпите до телевизора, за да го включите от вградения бутон, грабвате дистанционното, което е на ръка разстояние.

хостинг в България
Избрах Jump, защото с българска локация сайтът се зарежда по-бързо за потребител в България.

Jump поддържа сървър локации не само в България, но и в Германия, и във Франция, а скоростта на зареждане се задвижва благодарение на най-бързия сървър – LiteSpeed, който е с вградено кеширане.

Бърз хостинг

Клиентът иска бързо зареждащ се сайт. Освен че зависи от мен като уеб девелопър, Jump предлага бърз LiteSpeed сървър за всички хостинг планове.

Всички сървъри са разположени върху SSD или NVMe SSD дискови устройства, което ги отличава с 10 пъти по-висока скорост от стандартните HDD устройства, като осигуряват пълна защита на данните.

Точно както дискетите през 80-те години бяха заменени от твърди дискове и флаш устройства, традиционният твърд диск в компютрите постепенно беше заменен от SSD, а SSD от ново поколение NVMe SSD устройства.

Известно е, че плъгините изpaзxoдвaт доста ресурси, а неоптимизираните теми влияят на скоростта на зареждане. Затова реших да напиша собствена тема (SimplePress, предназначена за сайтове с ClassicPress), която да е онпейдж SEO оптимизирана, включително с minification и combination процесите, така че нуждата от плъгини да е сведена до минимум.

LiteSpeed сървърът е достатъчно бърз дори LiteSpeed Cache (LSCache) плъгинът да не е активиран. В изображението са представени резултатите от Lighthouse тест за клиентски блог в Jump, инсталиран на ClassicPress с моята тема. LSCache не е включен.

В Docs.LiteSpeedTech.com е предоставен и алтернативен метод за кеширане вместо плъгин, като във конфигурационния .htaccess файл се напишат нужните директиви.

бърз хостинг
Избрах Jump, защото с LiteSpeed скоростта на зареждане е под секунда.

Извод: LiteSpeed сървърът е достатъчно бърз в комбинация с оптимизирана тема. Този фактор определя Jump като хостинг с отлична производителност с време за реакция на сървъра по-малко от 200 ms.

Хостинг с качествени услуги

Качеството на хостинг услугите в Jump надхвърля цените – отговаря на нуждите на бизнеса.

Jump.bg предлага хостинг планове с висока стойност за цената си, с прозрачни и фиксирани цени, без завишение при подновяване на съответния план.

Най-евтиният споделен план е 2.90 лева на месец – само срещу 34.80 лева годишно клиентът наема качествен хостинг с Uptime 99.99%-100%. С 5GB дисково пространство, това е най-малкият пакет „Хостинг One“, покриващ нуждите на малък уеб проект и без аналог на българския пазар.

Сравнителна таблица, която може да ви помогне в избора на споделен хостинг според цената на най-ниския план (за стартиращ сайт), с над 10-годишна възраст на компанията и с дата център в България.

ДоставчикХостинг планМесечна цена
Jump.bg
От 2011 г.
Хостинг ONE2.90 лева
HostLine.bg
От 2011 г.
Стандарт План3.45 лева
CooliceHost.com
От 2014 г.
Cloud – Startup€2.98 (€29.80 г.)
ZETTAHOST
От 2008 г.
Zetta Pro6.00 лева
NS1
От 2006 г.
Евро6.45 лева
Superhosting.bg
От 2005 г.
Обединява: Host Bulgaria, Host.bg, ICN
Супер Старт6.75 лева

Jump.BG е единственият доставчик в България с най-евтин хостинг план. Компанията гарантира връщане на парите след 30-дневен пробен период в рамките на 14 дни. Предлага разнообразни методи за плащане на услугите: PayPal, ePay, EasyPay каса, плащане с карта, банков превод.

Хостинг с Uptime 100%

Клиентските сайтове в Jump са винаги на линия.

Ъптаймът е времето за работа на сървъра без прекъсване и влияе пряко на класирането на клиентските сайтове, хоствани на този сървър. При чести и продължителни прекъсвания, роботите спират да ги индексират и съответно сайтовете губят позиции в търсачките.

Оптималният вариант за ъптайм е 99.98%. При такава стойност даден сайт няма да е достъпен за около 17 секунди на ден. При Jump тя варира от 99.99% до 100%, когато ако ъптаймът на сървъра е 99.99%, то недостъпността на сайта, хостващ се там, ще е за 8 секунди дневно.

Jump с Uptime 100%
Избрах Jump, защото е хостинг с Uptime 100%.

Безплатни домейни и регистрация на национален домейн

Jump предоставя опция за регистрация на домейни с различни разширения – включително и разширението .BG

Jump.bg не само че предлага богато разнообразие от домейн имена, но и при закупуването на споделен хостинг план „Стандарт“ или „Бизнес“, както и на „WordPress“ или „eShop“ хостинг за 1 година домейните с разширение .com, .net, .eu или .org са безплатни през първата година. А регистрацията на национален .BG домейн е достъпна на атрактивната цена 57.90 лева.

безплатен домейн
Избрах Jump, защото домейните .com, .net, .org, .eu са безплатни при покупка за 1 година от плановете Стандарт, Бизнес, WordPress, eShop.

Безплатен трансфер на домейн име

Трансферът на домейн в Jump от друг регистър е безплатен – с известие и в рамките на 5 дни.

Важно е да се знае, че домейнът може се прехвърли след 60 дни от регистрацията му или от последния му трансфер. Желателно 15 дни преди изтичането на неговата регистрация.

На 5-ия ден получих известие от Jump за успешен трансфер на домейна ми «inter-reklama.com». Трансферът е безплатен. Платих единствено за година напред. DNS-тата остават към CooliceHost.

Реших да трансферирам домейна в Jump.bg, за да е на едно място с останалите – още един мой и клиентските сайтове. «Интер Реклама» е първият ми сайт на платен американски сървър от 2010 г.

Американският хост (webstarts.com) не предоставяше достъп до файлов мениджър (освен до билдър конструктор), а с течение на времето и с постоянна практика започнах да кодя HTML уеб страници, така че взех твърдо решение да прехвърля сайта при друг доставчик – CooliceHost.com, българска компания на международния пазар.

CooliceHost предлага (на този етап) оптимизирани хостинг услуги без опция за регистрация на домейн име, затова плащах за услугата подновяване на домейн на американската компания. Въпреки че беше предплатен до 2022-ра, реших да го трансферирам в Jump.bg.

безплатен трансфер на домейн
Избрах Jump, защото трансферът на домейн е безплатен.

Безплатно прехвърляне на сайт от друг хостинг с компенсация

Клиентът може да се довери на Jump за безпроблемна миграция и да се възползва от компенсация за неизползваното време.

Преместването на сайт в Jump от друг хостинг доставчик е безплатно и с компенсация за оставащото предплатено време в текущия хостинг доставчик. Когато местенето се окаже затруднителен процес за обикновения потребител, техническият екип ще се ангажира да премести сайта бързо и професионално.

В случай на оставащо предплатено време в текущия доставчик на потребителя, Jump ще го компенсира, удължавайки предплатения период с оставащото време в текущия доставчик. Компенсацията е възможна при поръчка на хостинг план за минимум една година.

Нестандартният подход с компенсацията доказва, че компанията знае как да прави бизнес в полза на клиентите.

Активиран безплатен SSL сертификат по подразбиране

Безплатните SSL сертификати на Let’s Encrypt са активни по подразбиране за клиентите, използващи споделени хостинг планове в Jump.

Браузърите вече не толерират уеб връзки без HTTPS протокол (SSL) – сайтовете без SSL се показват като несигурни. Затова SSL сертификатите са задължителни за всеки уеб сайт. По подразбиране хостинг компаниите трябва да предоставят активиран безплатен SSL сертификат.

В Jump.bg всички сайтове се подсигуряват автоматично с Let’s Encrypt сертификат, който се подкрепя от световни компании като Google, Facebook, Mozilla и др.

безплатен SSL сертификат
Избрах Jump, защото Let’s Encrypt е автоматичо подсигурен.

Хостинг с отлична клиентска поддръжка и позитивни мнения

Jump е хостинг компания с опит, чийто съпорт е бързо реагиращ според мненията на клиентите ѝ.

По мои наблюдения хостингът предоставя отлична денонощна поддръжка на своите клиенти още от самото стартиране. При възникнал технически проблем екипът съдейства, отзовавайки се в рамките на минути.

Дори когато през 2015-та година компанията беше придобита от Delta.bg, качеството на обслужването продължи да бъде приоритет номер едно. Двете компании запазиха и синхронизираха дейността си със служителите.

А реалните потребителски мнения за Jump.bg в Google и Facebook са социалното доказателство, оправдаващо надеждността на хостинг компанията и доверието на нейните клиенти.

мнения за Jump.bg
Избрах Jump, защото има отлична поддръжка и доволни клиенти.

Хостинг с гъвкави отстъпки и периодични промоции

Jump периодично радва клиентите си с промоции и непрестанно раздава промо кодове за допълнителни отстъпки.

Няма скрити изненади – прозрачно ценообразуване и липса на допълнителни такси. Така компанията печели доверие, привлича нови потребители и задържа текущи клиенти.

Постоянни промо кодове
Press1010% еднократна отстъпка от всички продукти и услуги за нови потребители
Press2525% еднократна отстъпка от нов споделен или облачен хостинг план за нови потребители
PressRenew1010% последваща отстъпка за подновяване на споделен или облачен хостинг план за текущи потребители

При извършване на поръчка в сайта Jump.bg полето за вписване на промо код е достъпно непосредствено след добавяне на избраните продукти и услуги в количката.

jump.bg промо кодове
Промо кодове за допълнителни отстъпки от Jump.BG

Конструкторът SitePad е напълно безплатен

В Jump клиентът сам може да си изработи сайт с помощта на конструктор.

CPanel на Jump предоставя опция за изграждане на сайт чрез плъзгане и пускане на елементи със SitePad, както и възможност за избор на подходяща тема. SitePad е удобен графичен конструктор и лесен за използване редактор за публикуване на адаптивни статични уеб страници, подходящ за начинаещи без предварителни познания.

С помощта на този конструктор клиентът сам може да си направи професионално изглеждащ дигитален проект. За разлика от някои други хостове Jump не ограничава броя на страниците и размера на уеб сайта, изграден със SitePad.

уеб сайт конструктор
Избрах Jump, защото сайт конструкторът е удобен и лесен.

Лесно инсталиране на ClassicPress блог

Само с един клик в Jump клиентът може да си инсталира ClassicPress или WordPress блог.

Инсталирането на ClassicPress блог е лесно от потребителския хостинг акаунт в Jump. В контролния панел (cPanel) от секцията на автоматичния инсталатор “Softaculous Apps Installer” се селектира “Portals/CMS”. Избира се ClassicPress и се кликва върху бутона “Install”. По-бързо се открива с търсачката на инсталатора. Плъгинът LiteSpeed Cache е съвместим не само с WordPress сайт, но и с ClassicPress (клонинг на WordPress без Gutenberg).

лесно инсталиране на ClassicPress блог
Избрах Jump, защото инсталирането на ClassicPress блог е лесно.

Към гореописаните фактори ще добавя и включените безплатни функции за всички хостинг планове на Jump: неограничен брой файлове и директории, и трафик, 360° уеб сайт защита, ежедневен backup, професионален трансфер от друг хостинг без потребителска намеса, CDN от CloudFlare, автоматичен инсталатор.

В обобщение: перфектното съотношение между качество, цена на предлаганите услуги и денонощната техническа поддръжка определят Jump.bg като надеждна хостинг компания на българския пазар, която покрива всички критерии за качествен хостинг.

Видеото в YouTube

Обобщаваща инфографика

Инфографика - Защо избрах хостинг в Jump?

Защо реших да участвам в Jump #Markethon 2021?

Основната ми цел е участието. Или както е казал основателят на съвременните олимпийски игри Пиер дьо Кубертен: “Важна е не победата, а участието.”

Живеем във време на безпрецедентни открития и възможности в дигиталния свят. Състезанието е подходяща възможност да се заредя с енергия и да преоткрия своите способности. Да не се ограничавам до „стените“ на общоприетите маркетинг принципи. Преди всичко то е импулс за нови идеи и приключения.

Финални мисли: простота, мащабируемост, гъвкавост – това са отличителните характеристики на Jump.bg. Практическият опит и доволните клиенти говорят повече, отколкото хиляда думи. Това е моето мнение за компанията, надявам се и добре обосновано в отговор на въпроса “Защо избрах хостинг в Jump?”.

author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

9 мнения за “Защо избрах хостинг в Jump?

 1. Останах впечатлен от дизайна на сайта Ви! Чист и приятен, без дразнещи реклами, въпреки тематиката му. С интерес ще следя участието Ви в маратона. Пожелавам успех и още клиенти, за които да изберете хостинг в Jump!

  1. Благодаря за пожеланието! Въздържам се да „разкрасявам“ сайта с излишни елементи, така както бих се подразнила като обикновен читател. Радвам се, че оценявате простотата на дизайна. 🙂

 2. Познаваме се с Петя (основно виртуално) от доста години. Пожелавам и успех с конкурса! Освен това след продажбата на ICN, хостинга на Jump остана едно свежо островче, така, че заслужават похвалната статия.

  1. Благодаря ти! Ще обобщя Jump в едно поетично изречение: по-бърз от светкавица, непробиваем като броня, винаги в бойна готовност. 🙂

 3. Благодаря за полезната информация! Вероятно ще си преместя сайтовете в Jump, тъй като ICN се сляха с по-скъп хостинг.

  1. Радвам се, че публикацията е полезна за Вас, Ани. Ще уточня, че качественият хостинг може да бъде на достъпни и дори ниски цени, както е при Jump. Високите цени не са гаранция за качество, затова преди окончателен избор на хостинг е добре да проучите внимателно надеждността на всяка хостинг компания.

 4. Супер полезно и изчерпателно ревю защо реално си струва да вземеш хостинг от Jump.bg. Познавам автора лично и смея да твърдя, че всичко е на база лични впечатления и определено описано така както е. Искам да поздравя за този добре поднесен материал.

 5. Страхотна презентация на хостинг услуги. Петя е перфекционист и харесва да изпипва внимателно нещата докрай.

 6. Пиша доста късно след конкурса, но статията е полезна и даваща стойност….

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.