Защо избрах хостинг в Jump?

Преди да дам отговор на въпроса „Защо избрах хостинг в Jump?“, ще започна с кратко въведение защо предпочитам платен хостинг.

Интернет търсачките предоставят стотици резултати за безплатни хостинг услуги, криещи рискове като бавно зареждане на сайта, недостъпен административен панел, загуба на данни без възможност за възстановяване и други сериозни недостатъци.

Кратко казано: безплатният хостинг не е подходящ за професионален уеб сайт. Отнасям се сериозно към собствените и клиентските уеб проекти, затова избрах платен хостинг.

Въпреки че публикацията, която четете в момента, е поместена в сайт на любимия ми хостинг CooliceHost.com, съм клиент и на Jump.bg. И двата хостинга са максимално оптимизирани за високи скорости благодарение на уеб сървъра LiteSpeed. За мен скоростта на зареждане на сайт е основен приоритет за успешното му онлайн присъствие.

Защо избрах хостинг в Jump?

Защо избрах Jump?

Когато преди 10 години Jump стартираха, в България вече имаше подобни хостинг компании. Те успяха да се разграничат от конкуренцията, като предоставиха отлична поддръжка на клиентите си.

По щастлива случайност се зачетох в интервю с основателя на хостинг компанията Александър Атаносов, което интуитивно повлия върху избора ми за хостинг на клиентските сайтове. Цитирам:

При самото стартиране ни беше напълно ясно, че това е сериозен бизнес и не можем да допуснем за нас да работят некомпетентни или немотивирани служители. Обслужването на клиента е от съществена важност за мен и екипа още от самото начало и не смятаме това да се промени за вбъдеще.

Тези две изречения силно се запечатаха в съзнанието ми. От тогава до сега Jump отстояват твърдо принципите си, за да поддържат лоялност, ангажираност и удовлетвореност на клиента.

Защо избрах хостинг в Jump за клиентите ми?

 1. Защото клиентът предпочита български хостинг – Jump поддържа сървър локация в България.
 2. Защото клиентът иска бързо зареждащ се сайт. Освен че зависи от мен като уеб девелопър, Jump предлага бърз LiteSpeed сървър за всички хостинг планове.
 3. Защото качеството на хостинг услугите им надхвърля цените – отговаря на нуждите на бизнеса.
 4. Защото предлагат опция за закупуване на домейни с различни разширения – включително и разширението .bg
 5. Защото безплатните SSL сертификати на Let’s Encrypt са активни по подразбиране за клиентите, използващи споделени хостинг планове.
 6. Защото съпортът им е бързо реагиращ – отзовават се в рамките на минути и съдействат при възникнал проблем.
 7. Защото обичат своите клиенти – изненадват с редовни промоции, отстъпки и предложения.
 8. С нестандартните си стратегически подходи през годините Jump доказват, че умеят да правят бизнес.

Простота, мащабируемост, гъвкавост – това са причините, поради които избрах хостинг в Jump. Практическият опит и доволните клиенти говорят повече, отколкото хиляда думи.

Защо избрах хостинг в Jump?

Защо реших да участвам в Jump #Markethon маратона на тема: Защо избрах хостинг в Jump?

Основната ми цел е участието. Или както е казал основателят на съвременните олимпийски игри Пиер дьо Кубертен:

Важна е не победата, а участието.

Реших се без колебание, защото живеем във време на безпрецедентни открития и възможности в дигиталния свят. Състезанието е подходяща възможност да се заредя с енергия и да преоткрия своите способности, без да се ограничавам до „стените“ на общоприетите маркетинг принципи. Преди всичко то е импулс за нови идеи и приключения.

Jump #Markethon: Защо избрах хостинг в Jump?​

Бележки към публикацията „Защо избрах хостинг в Jump?“

03.04.2021 # ClassicPress блог
Същевременно ще ми е интересно да изпитам оптимизираността на собствената си тема SimplePress, предназначена за сайтове с ClassicPress (WordPress без Gutenberg).

Инсталацията на ClassicPress блог е лесна от потребителския хостинг акаунт в Jump. В контролния панел (cPanel) от секцията на автоматичния инсталатор „Softaculous Apps Installer“ се селектира „Portals/CMS“. Избира се ClassicPress и се кликва върху бутона „Install“. По-бързо се открива с търсачката на инсталатора.

Защо избрах хостинг в Jump - ClassicPress блог

Плъгинът LiteSpeed Cache е съвместим с ClassicPress сайт.

15.04.2021 # Lighthouse тест
Тъй като плъгините изpaзxoдвaт доста ресурси, реших да напиша собствена тема – онпейдж SEO оптимизирана, включително с minification и combination процесите. В изображението са представени резултатите от Lighthouse тест за клиентски блог в Jump.

Защо избрах хостинг в Jump - Lighthouse test

LiteSpeed Cache плъгинът не е активиран. Може да се приложи и алтернативен метод, като във конфигурационния .htaccess файл се напишат нужните директиви.

https://docs.litespeedtech.com/lscache/noplugin/

LiteSpeed сървърът е достатъчно бърз в комбинация с оптимизирана тема. Това е още една водеща причина, поради която избрах хостинг в Jump.

author

Petya Mladenova

Интернет предприемач и уеб девелопър. Онлайн реклама и PR. Посвещава времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите.

2 мнения за “Защо избрах хостинг в Jump?

 1. Останах впечатлен от дизайна на сайта Ви! Чист и приятен, без дразнещи реклами, въпреки тематиката му. С интерес ще следя участието Ви в маратона. Пожелавам успех и още клиенти, за които да изберете хостинг в Jump!

  1. Благодаря за пожеланието! Въздържам се да „разкрасявам“ сайта с излишни елементи, така както бих се подразнила като обикновен читател. Радвам се, че оценявате простотата на дизайна. 🙂

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.