Интернет магазин от нулата

Как да отворим онлайн магазин от нулата

Да отвори интернет магазин и да печели от него, може всеки потребител в Мрежата. Още повече, че не е нужно да се наема, купува или строи помещение, както и очакването на баналните проверки от различните надзорни органи. И все пак трудности ще се срещат, защото лесни пътища в бизнеса няма.

Организация на интернет магазина

Естествено, да се открие е-shop е възможно в случай, че има какво да се предложи на потенциалните купувачи. Какво и как да търгувате – решавате вие.

Технически страни за изграждането на магазина

Можете да възложите поръчка за изработка на онлайн магазин на професионален уеб дизайнер. В този случай е необходимо да се разработи по-подробна техническа задача, като се изложат структурата и функциите на проекта.

По-удобно е да се използва съществуващ проект (платформа), като се внесат в него необходимите изменения. В случая разходите по изработката ще ви излезе минимум 1000-1400 лева.

Съществува и вариант за безплатно изграждане на интернет магазин въз основа на готови шаблони, като www.webstarts.com. От вас се очаква да разкрасите сайта при оформянето, както и редовно да го актуализирате, добавяйки нови стоки.

Ще имате възможност и да организирате разпределението, въвеждането и провеждането на промоции и други. Този вариант е значително по-евтин от предишния и като стойност с готов шаблон, сайтът ще струва в рамките на 200 лева.

Може да се направи онлайн магазин от нулата и на базата на партньорски програми, за което е необходимо да се регистрирате в някой от многото известни проекти. Ще ви бъде предоставен готов магазин със стоки на партньора, като разходите са минимални.

Най-лесно ще си изградите собствен магазин, ако притежавате дизайнерски умения и владеете уеб програмиране, като разходите ви ще се свеждат до поддръжка на хостинг. Примерно CooliceHost.com и Jump.bg предлагат хостинг решения на атрактивни цени и професионално обслужване по всяко време на денонощието.

Творческа работа

Като начало изгответе грабваща оферта за откриването на магазина и я разпространете в специализирани сайтове за обяви. Препоръчително е да поставите и контекстна реклама в Google AdWords. След нейното стартиране е необходимо постоянно да се контролират и коригират ключовите думи с цел по-голям отклик в заявките за търсене.

По-изгодно е да си наемете SEO оптимизатор, отколкото да изразходвате бюджета си за платени рекламни кампании. Същевременно можете да поръчате изработка на лендинг страница към магазина ви, с която да го промотирате и да увеличите конверсията на продажбите.

Започнете блог, като редовно го актуализирате с тематични материали, а също така и със съвети за избор на стока, която се продава във вашия магазин. Поръчвайте отзиви и в други блогове със съответстваща тематика и регистрирайте сайта в различни каталози. За целта постоянно преглеждайте оценката на услугите, функционалността и обикновените впечатления на посетителите. Не забравяйте да благодарите за похвали и приемайте евентуални критики.

Обобщавайки горепосоченото, ако не ви плашат препятствията, ако сте готови да се гмурнете в рутината на организационни, складови и прочие проблеми, да контактувате с данъчните органи и доставчиците, да се занимавате с доставка – започнете да действате стъпка по стъпка, като се опитате да отворите интернет магазин от нулата.

Проектирайте опаковка, създайте асортимент и оптимизирайте. Помислете и за вариантите на доставка. Колкото по-далеч се придвижвате, толкова повече пред вас ще се разкриват перспективите на интернет бизнеса.

author

Petya Mladenova

Интернет предприемач и уеб девелопър. Онлайн реклама и PR. Посвещава времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.