Три изненадващи фактора, поради които Джеф Безос е толкова продуктивен

Джеф Безос е известен като един от най-успешните и най-продуктивните предприемачи на света. Той е създателят на компанията Amazon – една от най-големите интернет търговски платформи в света. Нищо чудно, че много хора се интересуват от това какви навици има този човек и как управлява времето си. Както Безос разкри по време на събитие във Вашингтон, той използва три ключови стратегии, за да увеличи продуктивността си, които може би ще са изненада за повечето.

#1 Много сън

Различни проучвания доказват, че достатъчното количество качествен сън носи много ползи. Благодарение на него мислим по-ясно, запомняме информация или вземаме решения по-бързо. Джеф Безос е наясно с нуждата от сън. Той си ляга рано и винаги се старае да спи поне 8 часа.

„Мисля, че е така по-добре. Имам повече енергия и настроението ми също е по-добро“, казва Безос.

#2 Без срещи преди 10:00

За разлика от други изпълнителни директори Джеф посвещава сутрините си на себе си и на близките си. Чете вестници с чаша ароматно кафе и се наслаждава на закуската с децата си. За някои това може да е загуба на време, но за главния изпълнителен директор на Amazon това е начинът, по който се подготвя за деня си.

Не случайно специалистът по тайм мениджмънт, Лора Вандеркам, пише за Fast Company, че твърде многото сутрешни срещи водят до алтернативни разходи, тъй като времето може да се използва много по-продуктивно. Безос е известен с това, че насрочва срещи между 10:00 ч. и края на обедната почивка.

#3 Само няколко решения на ден

Като главен изпълнителен директор Безос твърди, че основната му задача е да взема само няколко качествени решения. „Ако вземам по три добри решения на ден, това е достатъчно“, казва милиардерът. Както добавя, той винаги се опитва да направи тези решения максимално най-добре.

Това не означава, че той взема решения бавно. Както е написал в писмо до акционерите през 2017 г., той вярва, че за една динамична и енергична компания качествените решения трябва да се вземат с висока скорост.

Джеф Безос е обект на огромен интерес, така че е възможно да съществуват различни факти и детайли, които не са известни на публиката. Той обича да чете книги, особено в различните области на бизнеса, технологията и лидерството. Това му помага да развива креативно своите идеи, да се подобрява като лидер и да бъде в течение с най-новите тенденции в своята индустрия.

Снимка: Flickr

author

Г. Киров

Уеб девелопър, онлайн реклама и PR. Изработва ефективни лендинг страници и модерни One Page сайтове съобразно мобилните тенденции на пазара, базирани на HTML5, CSS3, JS, AMP HTML, както и други уеб решения като онлайн магазини и custom решения. Предлага уменията си като фронт енд и бек енд разработчик и в сътрудничество с други уеб агенции.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.