Маркетинг битката за #Markethon 2021 след 21 седмици [Финал]

Markethon 2021
Класиране в #Markethon 2021 след 21 седмици

Приключи битката за маркетинг състезанието #Markethon 2021 на тема “Защо избрах хостинг в Jump”, което стартира на 17 март 2021 година.

В навечерието на 27-ми октомври бяха обявени окончателните резултати след последната 21-ва седмица, които екипът на Jump.bg отчиташе всеки вторник в “Google Chrome” браузър в режим “Incognito” без запазени “бисквитки”.

В състезанието са регистрирани 25 уеб проекта. По-долу са представени 5 резултата с официално участващите сайтове. Позициите са финални според общата генерална класация на организаторите, разпределени по общ брой точки.

На първо място е уеб сайтът divna.tech с 1735 точки и 5 000 лева награден фонд. Публикацията, с която участва сайтът, заема и първите места в класациите „Уеб страници в Google“ и „Видео“, като съответно печели и по 1 000 лева. Общата стойност е 7 000 лева. Домейнът е регистриран през 2011 година.

С втора позиция и 1666 точки е inter-reklama.com. В „класацията на журито“ също е на второ място. Сайтът съществува от 2010 година.

На трето място се нарежда уеб проектът whyichosehostingfrom.com с 1663 точки, регистриран със старта на състезанието.

Четвъртото място заема уеб медията dimitrovgradbg.com с 1652 точки, която е на първо място в класацията „Социални мрежи“ с награден фонд 1 000 лева. Сайтът е онлайн от 2009 година.

На пето място и с 1578 точки е One Page страницата, поместена на уеб адрес po-lesno.xyz. Проектът е оценен на първо място в „класацията на журито“, а наградата е iPad Pro 11.

Наградите за проектите, класирали се между 2-ро и 5-то място, са ваучери за Cloud услуги в Jump.BG на стойност 1 000 лева + Грамота.

Генералната обща класация, органичните и видео резултатите по седмици са достъпни след регистрация в сайта на организаторите: https://markethon.jump.bg/.

#Markethon състезанието се сля с актуализациите на Core Update, Page Experience Update и Spam Update, които Google приложи от началото на юни 2021 г. Затова и динамиката в SERP позициите на маркетонците беше интересна.

Още по-интересен е и резултатът по търсене на мнения за Jump.bg, защото паралелно със състезанието отговорът на всеки маркетонец по въпроса – защо е избрал хостинг в Jump – отразява и неговото мнение за хостинг компанията.

author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

3 мнения за “Маркетинг битката за #Markethon 2021 след 21 седмици [Финал]

    1. Благодаря! Този път участвам сама. Интересно е трасето, когато се надбягваме между ъпдейтите… Като омагьосан лабиринт. 🙂

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.