Трите доминиращи типа контент маркетинг


контент маркетинг

В маркетинговия свят различаваме три типа компании според това как и какво маркетинг съдържание създават.

Създател на осведоменост за бранда

Компаниите, творящи съдържание относно осведоменост за бранда, попадат в първата група «Създател на осведоменост за марката». Те пресъздават съдържанието, така че да бъдат забелязани, а стратегията им е да предложат на потребителите това, което търсят, генерирайки осведоменост.

Лидер на мнение

Втората фаза след «Създател на осведоменост» е компанията да се превърне в лидер на мнение на пазара. Съдържанието, което тя създава, изгражда обществено доверие към марката. Лидерството може да се проявява и чрез успешен инфлуенсър, който вдъхновява и мотивира своите последователи благодарение на секващо дъха съдържание, което публикува.

Съвет: фокусирайте се върху нано и микроинфлуенсъри – тези с до 10 000 и 100 000 абонати съответно. Според платформата Markerly с нарастването на броя на абонатите активността им намалява значително, така че не винаги има ефект да се плаща на знаменитост за реклама. Няколко публикации на влиятелни в по-малък мащаб инфлуенсъри могат да постигнат по-успешни резултати.

Разказвач на истории за съдържание

Последната фаза от създаването на съдържание е разказването на истории. На този етап компанията интегрира съдържанието си до широк спектър от разказване на истории и обединява стратегията си за създаване на съдържание, като насърчава клиентите да се занимават с разказване на истории.

Контентът също така поражда интерес и сред потребители, които все още не са клиенти на компанията. Разказването на истории има за цел да възпитава, забавлява, ангажира и оказва по-широко въздействие върху читателите с намерението да покаже, че стремежът на компанията е по-голям, отколкото просто да продава своите продукти и услуги.

Всички сме разказвачи на истории. И в контент маркетинга, историята, разказана на потребителите, е основната идея на съдържанието. Тя изразява това, което искате да кажете на типичните герои (клиенти) на вашата компания. Даниел Паник

Съдържанието, което привлича посетители, изгражда осведоменост за марката. Съдържанието, което продава, изгражда обществено доверие към марката. Разказването на истории генерира трафик и продажби.


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.