Контент маркетинг пример

контент маркетинг

Какво е маркетинг чрез съдържание?

Ефективен метод да привлечете потенциални клиенти е маркетингът чрез съдържание, отговарящо на техните въпроси. Съдържанието им помага да открият Вашия бизнес и, ако то е достатъчно полезно и информативно, те сами ще установят връзка с Вас.

Пример от ежедневието

Мария е частен психолог. Тя упражнява успешно професията си във Варна, но внезапно ѝ се налага да се премести в София, където не познава никой. За да намери нови клиенти в столицата, тя си направила малък уеб сайт визитка. За да привлече потенциални клиенти към него, използвала платени реклами в Google. Започнали позвъняванията.

За съжаление, след първите позвънявания и консултации измежду 20-те души, които посетили кабинета ѝ в продължение на 2 месеца, Мария се озовава само с един редовен клиент. Останалите не били готови да се доверят на психолог и просто ѝ отнемали времето. Мария стигнала до заключението, че не се нуждае от клиенти, които търсят психолог в Интернет.

Вместо да плаща за реклама, тя започва да пише статии в софийски сайт относно подобряването на качеството на живот, четим от хора, които смятат, че живеят непълноценен живот. Така те прочитали статиите на Мария и формулирали чрез тях собствените си проблеми. Доверието към психоложката нараствало, а посещенията в кабинета ѝ зачестяват всеки ден и с постоянство.

Изводът

Маркетингът чрез съдържание е привличане на потенциални клиенти с помощта на полезно и интересно съдържание. Не с реклама, не с препоръка от приятели, а именно чрез съдържание, което води до по-висока степен на доверие в потребителите.

Не мислете за това как да продавате продукта или услугата си, а за това какви проблеми той/тя може да реши. Какъв е продуктът или услугата? Как влияе на обкръжаващата го/я реалност? Кому наистина е необходим/а?

CMI (Content Marketing Institute) определя ясно стойността на съдържанието

Маркетингът чрез съдържание генерира три пъти повече потенциални клиенти, отколкото платеното търсене с 1 изразходван долар. Създаването на висококачествено съдържание е най-ефективният метод за SEO оптимизация.

Всеки ден хората споделят 27 милиона фрагмента от информация. Стойностното съдържание може да предизвика голям интерес сред читателите.

80% от хората предпочитат да правят изводи за компанията въз основа на прочетена публикация, а не от реклама.

82% от потребителите са по-лоялни към компанията, след като са прочели актуалното съдържание.

WhitePress – алтернативната рекламна площадка

В Мрежата съществува международна платформа, която е непряка част от контент маркетинга. И тя е WhitePress. Мястото, подходящо за разпространение на съдържание, свързващо дигитални PR и медийни агенции и рекламодатели със собственици на уеб сайтове и инфлуенсъри.

WhitePress е подходяща алтернатива за потребители без достатъчно опит с рекламата – лесно и ясно могат да виждат статистически данни за публикациите си. В базата данни на платформата се одобряват само проверени уеб портали, отговарящи на определени SEO, технически и контент условия.

author

Petya Mladenova

Интернет предприемач и уеб девелопър. Онлайн реклама и PR. Посвещава времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите.

Едно мнение за “Контент маркетинг пример

  1. Контент маркетингът дава стойност на потенциалните клиенти, защото съдържанието се предоставя според техните нужди и потребности. Според докладите на PageFair.com и Adobe, (от 2015-та г.) средно около 200 милиона потребители използват Ad Blocker. Затова е препоръчително да се интегрира маркетинг стратегия, заобикаляща традиционната реклама.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.