Как можете да увеличите трафика на вашия сайт чрез SEO и маркетинг на съдържание с 4 незабавно приложими техники


В тази публикация ще ви разкажем как да увеличите трафика на сайта си безплатно – без платена реклама или други скъпи методи, без да препълвате с ключови думи в текста на сайта си, вярвайки, че тази практика ще ви осигури добра позиция при търсене и автоматично повече посетители.

Голямо предизвикателство за всеки бизнес е да се уверите, че когато хората търсят продукт или услуга като вашия, те ще имат видимост към вашия сайт, а не към конкурент.

трафик на сайт

Колегите от Vratza.com споделят 4 техники, които можете да приложите веднага, за да увеличите органичния трафик на вашия сайт безплатно, ефективно и с дългосрочни резултати:

1. Оптимизирайте съдържанието на сайта за читатели, а не за търсачки

На първо място, определете вашата целева аудитория (личност на купувача), така че да знаете към кого се обръщате и какво трябва да му предадете като послание. Създавайки качествено образователно съдържание, което резонира с нуждите на вашите потенциални клиенти, вие естествено ще подобрите и вашата SEO оптимизация.

Идентифицирайте основните проблеми на вашата аудитория и ключовите думи, които те използват в заявките на търсачките. Самоцелната оптимизация по фрази е безполезна, защото всичко, което получавате, са куп ключови думи, които не звучат естествено и не успяват да убедят вашата аудитория.

Освен това през последните години търсачките усъвършенстваха своите алгоритми, за да генерират резултати, които са възможно най-подходящи за потребителите. Опитайте се да отговорите на нуждите на вашата аудитория и автоматично ще удовлетворите и търсачките.

2. Публикувайте редовно ново съдържание в блога

Съдържанието на блога е най-ефективният начин да увеличите органичния трафик на вашия сайт. Позволява ви да публикувате много повече съдържание, отколкото на страниците на сайта, да се задълбочите в теми, които ви интересуват, и да приспособите посланието си към вашата целева аудитория.

Съдържанието обаче трябва да е с добро качество, правилно написано, без граматически грешки, да не е копирано от други сайтове и да не е спам.

Например, ако продуктите, които продавате, изискват сглобяване, обяснете в блога как да направите това възможно най-лесно, добавете снимки, видеоклипове или други визуални елементи, за да помогнете на потребителя да разбере.

3. Използвайте ключови думи с дълга опашка

Не избирайте само най-популярните ключови думи във вашата ниша. Разбира се, силните ключови думи са важни, но има и голяма конкуренция за тях. Използвайте по-дълги и по-конкретни ключови думи за вашия продукт или услуга в субтитрите и съдържанието на вашите статии.

С течение на времето Google и другите търсачки ще идентифицират вашия сайт или блог като дестинация за тази тема и ще му дадат добра позиция в резултатите, помагайки на потенциалните клиенти да ви намерят.

Запомнете: класирането в Google означава да имате сфера на влияние за конкретна нишова тема. Например тази статия е предназначена за тези, които искат да научат повече за нарастващия органичен трафик. Ние не се насочваме към всяка ключова дума, свързана със SEO.

4. Оптимизирайте мета описанията

Мета заглавието, URL адресът и мета описанието са трите ключови елемента за уеб страница или оптимизирана статия. Това е просто, но ефективно. Всъщност всички SEO фактори на страницата са важни, но чрез мета описания можете да кажете на Google за какво точно е тази страница.

Има много програми или плъгини, които можете да използвате, за да улесните работата си: Yoast SEO плъгин за WordPress, SEO HubSpot , Ahrefs и др.


author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.