Работим от вкъщи с бебе на ръце: пет бизнес идеи за амбициозни мами

Работим с бебета на ръце

За всяка жена разговорът за бебета вероятно означава край на определен период от живота ѝ. Тук съвсем не става въпрос за физиологичните промени на тялото ѝ, които макар и тихо, и спокойно, тя ще преживее по един или друг начин. Не става дума и за липсата на свободно време, което досега е използвала за сладки срещи с приятелки, екстремни пътувания, хобита и дори разкрасяващи процедури.

Отнася се за нейната кариера – професионалното развитие на една жена. Като млади майки, фокусирането върху вашите бебета е основната ви цел на този етап. Да, децата са най-ценното богатство в живота ви. Но съвсем не е изключено да заработвате пари, развивайки се в професионален план и с бебета на ръце. Как? По-долу са описани няколко идеи, представени в 5 бизнес концепции за млади и амбициозни мами:

1. Онлайн търговия.
Идеята да продавате стоки, които не е нужно предварително да купувате и притежавате, като от тях да вземате определен процент, е бърз и удобен начин да печелите пари от вкъщи, без да се налага и за кратко да изпускате поглед от бебетата си.

2. Преводаческа дейност и копирайтинг.
Много млади хора вече го правят, за да покрият разходите си по време на следване, дори и след университета, за да се научат да не разчитат само на редовната си заплата, но да имат и друг страничен доход. Абсолютно нищо не пречи на майките с бебета на ръце да правят същото чрез Интернет.

3. Гледане на чужди бебета.
А какво ще кажете да преотстъпите време на майките, които не могат да се примирят с идеята да се разделят с кариерата си в името на своите деца, за да се върнат на работа, докато вие гледате и техните бебета? Между другото, това ще бъде особено полезно и за вашето мъниче. Още от малки те ще се социализират, а вие ще имате весела къща, пълна с деца около себе си.

4. Консултантска дейност.
Имате ли завидни качества или умения? А може би притежавате диплома по право, медицина, био козметика, финанси, туризъм? Всяка от тези сфери е добре дошла за подобна бизнес идея. Нужен ви е само уеб сайт, от който да приемате въпроси и запитвания.

5. Онлайн асистент.
В момента ви звучи твърде претенциозно и дори прекалено „западно“, нали? Но нека разясним как всъщност стоят нещата. Първо, дори и да бъдете онлайн асистент на бизнесмен от чужда страна, ако владеете английски език, лесно можете да си намерите такава работа. Обикновено задълженията ви ще се фокусират върху попълване на документи, организиране на полети и планиране на срещи. За щастие, вече и в България се търсят онлайн асистенти, тъй като ИТ индустрията у нас е на доста високо ниво, а и като цяло бизнесът е силно ориентиран към Интернет.

author

Виктория Дичева

Преводи от и на английски и руски език. Писане на авторски статии, ревюта, рекламни текстове и перифразирането им за уеб.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.