Работим от вкъщи с бебе на ръце: пет бизнес идеи за амбициозни мами


За всяка жена разговорът за бебета вероятно означава край на определен период от живота ѝ. Тук съвсем не става въпрос за физиологичните промени на тялото ѝ, които макар и тихо, и спокойно, тя ще преживее по един или друг начин.

Не става дума и за липсата на свободно време, което досега е използвала за сладки срещи с приятелки, екстремни пътувания, хобита и дори разкрасяващи процедури.

Отнася се за нейната кариера – професионалното развитие на една жена. Като млади майки, фокусирането върху вашите бебета е основната ви цел на този етап. Да, децата са най-ценното богатство в живота ви.

надомна работа
Надомна работа с бебе на ръце

Но съвсем не е изключено да заработвате пари от надомна работа, развивайки се в професионален план и с бебета на ръце. Как? По-долу са описани няколко идеи за бизнес, представени в 5 концепции за амбициозни мами:

1. Онлайн търговия като надомна работа

Идеята да продавате стоки, които не е нужно предварително да купувате и притежавате, като от тях да вземате определен процент, е бърз и удобен начин да печелите пари от вкъщи, без да се налага и за кратко да изпускате поглед от бебетата си.

Пример: стартирате специализиран блог, пишете ревюта и препоръчвате продукти с код за отстъпка. За целта трябва само да си сътрудничите с производител на такива продукти, за да печелите процент от тях.

Друг пример за надомна работа: въвеждане на данни, като продуктови описания, качване на снимки и готов текст в онлайн магазини. Редактиране на текст в новинарски медии.

2. Преводаческа дейност и копирайтинг като дистанционна работа

Много млади хора вече го правят, за да покрият разходите си по време на следване, дори и след университета, за да се научат да не разчитат само на редовната си заплата, но да имат и друг допълнителен доход. Абсолютно нищо не пречи на майките с бебета на ръце да правят същото чрез Интернет.

3. Гледане на чужди бебета като работа от вкъщи

А какво ще кажете да преотстъпите време на майките, които не могат да се примирят с идеята да се разделят с кариерата си в името на своите деца, за да се върнат на работа, докато вие гледате и техните бебета?

Между другото, това ще бъде особено полезно и за вашето мъниче. Още от малки те ще се социализират, а вие ще имате весела къща, пълна с деца около себе си. И работа от вкъщи.

4. Консултантска дейност като дистанционна работа

Имате завидни качества или умения. Или притежавате диплома по право, медицина, био козметика, финанси, туризъм. Всяка от тези сфери е добре дошла за подобна бизнес идея като дистанционна работа. Нужен ви е само уеб сайт, от който да приемате въпроси и запитвания.

5. Онлайн асистент като дистанционна работа с компютър

В момента ви звучи твърде претенциозно и дори прекалено „западно“, нали? Но нека разясним каква всъщност е идеята. Първо, дори и да бъдете онлайн асистент на бизнесмен от чужда страна, ако владеете английски език, лесно можете да си намерите дистанционна работа с компютър.

Обикновено задълженията ви ще се фокусират върху попълване на документи, организиране на полети и планиране на срещи. За щастие, вече и в България се търсят онлайн асистенти, тъй като ИТ индустрията у нас е на доста високо ниво, а и като цяло бизнесът е силно ориентиран към Интернет.


author

Виктория Дичева

Преводи от и на английски и руски език. Писане на авторски статии, ревюта, рекламни текстове и перифразирането им за уеб.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.