Предимства и недостатъци на мониторите втора употреба


монитори втора употреба

С нарастващите възможности да се купуват монитори втора употреба от различни магазини в страната и чужбина, както и онлайн, потребителите се възползват все повече от тази опция. Изгодните цени и преди всичко гаранцията, която доста фирми предоставят за продуктите, които продават, са основните предимства за популярността им през последните години. Мониторите втора ръка са предпочитани от много хора, за които годината на производство, техническите параметри и моделът не са от съществено значение, освен достъпната цена.

Недостатък при покупката на продукти и техника втора употреба се явява неналичността им на склад или в магазините, поради което се налага клиентът да почака известно време за доставката – в някои случаи по-дълго от стандартните срокове за доставка на нова стока. Възможно е да има и козметични забележки по някоя част, но при техническа изправност и изгодна цена, изборът им е подходящ.

Някои фирми предоставят информация като общ статус за продукта с определен индекс. Например индексация с букви – при отлично състояние: индекс А. Когато има малки козметични или други забележки: индекс Б и така нататък. По отношение на употребяваните монитори е важно да няма технически проблем: интензивност на работа и цветове, пълна функционалност на предлаганите опции – детайли, за които трябва да се следи, когато се купуват не само монитори втора ръка, но и нови такива.

Скоростта, с която се развиват информационните технологии е огромна, като същевременно се отразява и на техническите параметри на мониторите. Потребителите привикват към все по-големи монитори, като някои от тях притежават дори и протекторни екрани за предпазване на очите. Тези екрани са препоръчителни за клиенти като програмисти и инженери, прекарващи голяма част от работното си време пред мониторите. Големината на мониторите оказва влияние върху удобството за детайлно разглеждане на някои компоненти като платка или друг инженерен детайл.

Ако поради финансови причини, човек не може да си позволи монитор първа ръка с необходимите му параметри, определено има възможност да обмисли закупуването на монитор втора употреба със същите параметри и на достъпна цена. А предложения с изгодни съотношения между цена и качество могат да се открият в онлайн магазините. Така например интернет каталогът на Plasico IT Superstore: https://plasico.bg/употребявана-техника/монитори-втора-ръка предлага богато разнообразие от монитори втора ръка с отлично качество, с гаранция от 6 до 12 месеца и безплатна доставка на територията на страната.


Photo: plasico.bg


author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.