PPC кампания: пет съвета за увеличаване на конверсиите на лендинг страницата ви


PPC

Простотата на уеб дизайна е красота и сила

Имате перфектно настроена PPC кампания за лендинг страницата ви. Изпраща ви ежедневни нови посетители или сте на челните позиции в органичното търсене – чудесно.

Теоретически би трябвало да очаквате нарастващ брой на клиентите. Практически обаче често целевата страница не реализира очакваните резултати, дори и при изрядно SEO и PPC кампания. Вероятно пропуските са директно в структурата на рекламната ви страница, а описаните по-долу 5 препоръки биха могли да ги запълнят.

Коригирайте контактната форма

Изпращането на данни чрез формата за контакт е една от най-често срещаните форми на конверсия и основен елемент на лендинг страницата на всяка компания. Пътят към конверсията трябва да е лесен и облекчен за клиентите. Контактните формуляри често съдържат твърде много полета. А това е грешка. Никой не би прекарал половин ден в попълване на тези полета.

Освен това потребителите не са склонни да предоставят личната си информация. Коригирайте контактната форма до необходимия минимум. Ако е възможно, оставете само полета за име, електронна поща и текстово съобщение или телефонен номер.

Представете референции

Ако искате да продавате, трябва да си изградите доверие. Във всяка пазарна ниша за надмощие се борят стотици компании. Успяват само тези, които се представят като успешни. Хората са склонни да се доверяват на отзивите от други хора, затова не подценявайте референциите. Поискайте от клиентите ви мнения и оценки.

Поместете ги на вашата страница и ги допълнете с пълното име и снимка на клиента, за да убедите още потенциални клиенти. Ако сред ползвателите ви има известни компании, включете техните лога. Хората ще ги познаят и ще възприемат вашата оферта с доверие.

Интегрирайте Live чат

Не всеки ще попълни формата за контакт или е готов да използва телефон (поради различни причини – финансови, физически недъг и др.). Чатът е модерна и популярна форма на комуникация, а интернет потребителите са свикнали да си чатят ежедневно. Интегрирайте го в лендинг страницата ви. Така посетителите директно ще могат да задават различни въпроси, като очакват, че отговорите им ще са моментални.

Практически доказано е, че Live чатът драстично увеличава процента на реализация.

Използвайте Live чат директно на вашия сървър. Външните заявки от наготово поставените чат кутии костват до 1,7-2 секунди от скоростта на зареждане на уеб страницата ви. А когато такава вградена екстра е временно недостъпна, ситуацията ще е твърде неприятна и за вас, и за посетителя.

Навигирайте посетителите

Нека посетителите знаят точно какво да правят на страницата ви. Придвижете ги директно към крайната цел. Ако се изгубят из лабиринт от менюта и препратки, не се връщат. Простотата е красота и сила, а не произведение на изкуството. Хай-тек дизайнът няма място на промо страницата ви. Нейната мисия е да продава.

Инструктирайте чрез промо видео

Популярността на аудио-визуалното съдържание в Интернет се разраства. Хората са лениви, за да четат дълги текстове. Предпочитат да гледат видео. То е по-увлекателна форма за предаване на стойностната информация, а напоследък и по-ефективен метод за реализиране на директни продажби.

Препоръчителната максимална дължина е до 90 секунди, като видео клипът трябва да бъде професионално обработен. Ако презентацията е отегчителна, може да развали цялостното впечатление и зрителите да ви помахат за сбогом.

Показателен пример за професионално промо видео е анимираното клипче на мобилното приложение MAGGI, изработено от екипа на Медия Трейдинг.


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.