За всяка медицинска услуга е нужна самостоятелна лендинг страница


медицински услуги
В забързаното ежедневие обществото търси информация в Интернет, за да намери отговор на въпрос относно здравен проблем или медицинска организация, която предоставя здравни услуги. Тази тенденция поражда онлайн присъствието на медицинските специалисти с работни сайтове и продаващи страници. Медицинските организации, инвестиращи в ефективни лендинг страници, отбелязват висок ръст на целевата аудитория и увеличение на процента на конверсията.

Елементи на конвентиращата страница за медицинска организация

Лендинг страницата не е директория

За всяка медицинска услуга е нужна самостоятелна лендинг страница. Често медицинските организации предоставят комбинирана информация за предлаганите услуги относно различните заболявания. Подобен „пълнеж“ в една страница измества фокуса от основната цел: да убеди потребителя да се запише за среща, да поръча консултация, да остави имейл адрес.

Контекстът трябва да е съсредоточен върху действията, които посетителят ще извърши, а не върху цялостното му информиране (за тази цел съществуват специализирани директории, форуми и блогове), като съдържанието да отговаря ясно на въпроси, свързани с неговия проблем.

Предлагане на ценна информация

Като стимул за конверсия на посетителите може да се предложи безплатна информация, услуга или тест в замяна на имейл абонамент. Много хора оценяват полезното осведомяване относно важна тема – информационна брошура, изследователски метод за анализ, резултат от тест и др.

Прозрачни цени

Прозрачността на ценовата политика е задължителен елемент. Срещу предоставянето на основните цени за съответните медицински услуги, потребителите ще знаят какво получават за определена цена.

Уведомяване за местоположението

Хората предпочитат да знаят къде сте, за да преценят дали ще бъде удобно за тях да стигнат до вас. Ако вашият Call to Action бутон изисква записване за прием, маркирайте местоположението си. Може да добавите основен формуляр за регистрация с вградено местоположение, за да им „покажете“ как да се придвижат до вашия специализиран център.

Ясен призив за действие

Потенциалните клиенти трябва да виждат ясно подканата за действие чрез CTA бутон. Трябва да им се „каже“ директно какви действия да предприемат, тъй като основната цел на лендинг страницата е да ги принуди да конвертират. За да се елиминира всяка вероятност за разсейване от призива за действие, CTA бутонът се откроява с цветен контраст.

Оптимизиране за мобилни устройства

Болшинството днес търси информация чрез смартфони. Лендинг страницата трябва е оптимизирана и удобна за разглеждане от всяко мобилно устройство. Класирането ѝ в десктоп резултатите се определя от позициите ѝ при мобилното търсене.

Минимални опции за навигация

Свеждане на опциите за навигация (меню с бутони) в лендинг страницата до минимум, за да не се разсейват посетителите. Като им се дава допълнителна причина да напуснат страницата, намаляват и шансовете за конверсия.

Възможност за социално споделяне

Присъствието на социални бутони ще увеличи значително целевата аудитория и процента на конверсия. Хората използват социалните мрежи по-често от търсещите машини, освен ако не търсят нещо конкретно.

Използване на графични и медийни елементи

Потребителите реагират повече на визуална информация, отколкото на сух текст. Когато на лендинг страницата присъстват изображение, инфографика и/или видеоклип, демонстриращи медицинската услуга, посетителите ѝ ще кликват върху CTA бутона и ще завършат действието си, защото ще разберат ясно какво им се предлага.

Формулировка на заглавието

Заглавието на лендинг страницата трябва да съвпада със заглавието на връзката, чрез която потребителят е попаднал на тази страница. Това ще избегне объркване и ще намали риска той да напусне страницата.

Информация за незабавна връзка

За да могат посетителите да се свързват директно с медицинските специалисти, ако имат въпроси, информацията за контакти трябва да съдържа имейл адрес, телефонен номер и по желание факс и пощенски адрес.


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.