YouTube тества платен абонамент с 40% по-евтин

youtube premium lite

В абонаментната услуга Premium Lite компанията ще предлага само гледане на видео клипове без реклами, като цената на такъв абонамент ще бъде с 40% по-ниска.

Видео хостингът YouTube, собственост на Google, провежда пилотно тестване на нова версия на своята платена абонаментна услуга под името Premium Lite, съобщава интернет порталът The Verge.

Планът “Lite” е забелязан за първи път от потребител на ResetEra и впоследствие е потвърден от Google. Това означава, че потребителите, които не се интересуват от офлайн изтегляне или възпроизвеждане на заден план, все още могат да гледат видео клипове в YouTube онлайн и в мобилното приложение, без да се разсейват от реклами.

На този етап Premium Lite се тества в Белгия, Дания, Финландия, Люксембург, Холандия, Норвегия и Швеция. В заявление говорител на YouTube заявил:

В Северна Европа и Бенелюкс (с изключение на Исландия) тестваме нова оферта, която да даде на потребителите още по-голям избор: Premium Lite струва 6,99 евро на месец (или еквивалент на местно ниво на месец) и включва видео клипове без реклами в YouTube.”

Съществуващият Premium план на YouTube струва около 11,99 евро на месец в Европа и предлага платени функции, като гледане на видео клипове без реклами, възпроизвеждане на заден план, изтегляне на видео и услуги на YouTube Music.

В Premium Lite компанията ще предлага само гледане на видео без реклами, като други функции няма да бъдат включени в абонаментния план. Както отбелязва The Verge, опцията „Lite“ струва около 60% от цената на Premium плана, но предлага само една четвърт от функциите.

Компанията подчертава, че проектът е в експериментална фаза. В бъдеще се обмисля възможността за въвеждане на нови абонаментни предложения въз основа на обратната връзка с потребителите.

author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.