Видео маркетингът е на път да засенчи контент маркетинга


видео маркетинг
Прогресиращите технологии чертаят революционен път към промяна на потребителското поведение. Ако през миналия век господстваше контент съдържанието, то в днешния век видео маркетингът доминира.

Следователно за бизнес, който търси вниманието на потребителите, първият императив е да изнамери подход къде точно да открие своята аудитория. Повечето потребители днес или гледат видео клипове, или преглеждат своите емисии в социалните медии. И в двата случая видеата са най-силният им интерес.

Иначе казано: бизнесите имат работа с потребители, които предпочитат да прекарват повече време в стрийминг на видео клипове, отколкото да четат неща онлайн, което прави видео маркетингът незаменим. Той вече си проправя път като най-мощният маркетингов инструмент за бизнеса.

Правилният начин за правене на видео маркетинг

Правилният подход за прилагането на видео маркетинг е чрез използване на съществуващи платформи като YouTube и социални медии, популярни сред клиентите, възрастните и младите.

YouTube, с милиардите си потребители по целия свят, прави видео маркетинга наистина лесен и супер бърз. Същото важи и за всяка друга социална платформа по отношение на видео съдържанието.

Използвайки стрийминг платформите, бизнесът има реален шанс да преобърне видео маркетинга в своя полза и да постигне оптимални изгоди.

Какво казват статистическите данни за видео маркетинга

Потреблението на видео днес е огромно, отколкото преди десетилетие. Определено е на път да засенчи ползването на съдържанието под формата на блогове и статии. Рекордните 85% от интернет потребителите в САЩ консумират видео, което е потресаващо (Statista, 2018).

Според доклад на HubSpot 54% от потребителите на видео очакват марките и бизнесът да създават и споделят все повече видеоклипове.

За последователна и устойчива идентичност на марката в социалните медийни платформи видео маркетингът е наложителен. Тъй като поведението при пазаруване е най-силно повлияно от социалните медии, 73% от потребителите признават, че присъствието бранд видеата са повлияли на техните решения за покупка (Animoto, 2018).

Всяка инвестиция, направена във видео маркетинг, помага на бизнесите да извлечат огромни дивиденти. 88% от видео маркетолозите потвърждават, че видео маркетингът води до по-висока възвръщаемост на инвестициите (ROI). 80% от търговците са удовлетворени от резултатите на видео рекламите, които са публикували в социалните медии (Animoto, 2018).

Някои проучвания дори отбелязват 66% ръст в генерирането на лийдове, 54% прираст в информираността за марката и 88% увеличение на ангажираността на потребителите (Optinmonster, 2019).

Проучване на Cisco показва, че интернет трафикът от видео клипове на живо ще се увеличи 15 пъти за периода 2017-2022 г. и ще представлява 17% от общия дял на видео трафика до 2022 г.


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.