Типове лендинг страници за ремаркетинг


Типове лендинг страници

Лендинг страницата е уеб страница, предназначена да поема уеб трафик и да преобразува посетителите по определен начин, по конкретна причина. С други думи, лендинг страниците са създадени така, че да накарат посетителите да направят нещо – в идеалния случай само едно:

  • да се абонират за имейл списък или бюлетин;
  • да изтеглят съдържание – електронна книга, безплатно ръководство, безплатна версия на софтуер;
  • да се регистрират за живи и/или дигитални събития – уеб семинари или конференции;
  • да купят действителен продукт или услуга.


Лендинг страниците се създават така, че да разширяват списъци с имейли и аудитория, да популяризират бъдещи продукти и събития, да изграждат общност и да разширяват даден бизнес. В зависимост от това кога, къде и как се използват, се определят четири типа целеви страници, които най-често се прилагат за ремаркетинг на рекламни кампании.

Splash Page

Често срещан тип лендинг страница е приветстващата страница – уводна страница на уеб сайт, поради което се използва и терминът «welcome gate». Това е страницата, която посетителите виждат, преди да влязат в даден сайт. Тя може да предоставя ценна информация или да е предназначена за генериране на трафик и конвентиране на посетителите в потенциални клиенти. Собствениците на фирми често използват тези страници с цел ремаркетинг – присъединяване на новите посетители към списъка им с имейли.

Splash Page
Splash лендинг страница
Iris софтуер за защита на очите
Уводна страница на Iris – софтуер за защита на очите

Squeeze Page

Изстискващата страница е просто друга дума за «лендинг страница». Предназначена е да изтръгне информация от посетителите – имейл адрес – с цел привличане на нови клиенти. Различава се с разнообразие от форми, размери, дължини и типове съдържание. Понякога изстискващите страници се отличават с прогресиране на информация, препоръки и контекст с цел да «притискат» посетителя към конверсия (да се превърне в клиент) или извършване на покупка.

Squeeze Page
Squeeze лендинг страница

Capture Page

Улавящата страница е тип лендинг страница, диференцирана чрез оптимизиран формуляр за привличане на потенциални клиенти за съответни цели, като ги подхранва с маркетингова фуния. Capture страницата е синоним на целевата страница и гореспоменатата страница за изстискване. Както при изстискващите страници, целта е улавяне на потенциални клиенти.

Capture Page
Capture лендинг страница

Sales Page

Вместо да предоставя стойност на посетителите и да се фокусира върху привличането на клиенти, продаващата страница е лендинг страница, която използва копия, препоръки, видео клипове или други ефективни елементи, за да продава продукти или услуги.

Sales Page
Sales лендинг страница
лендинг страница за конопено масло
Продаваща лендинг страница за конопено масло

author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.