Превърнете в лендинг пейдж всяка вътрешна страница на вашия уеб сайт

Пари от писане » Ако владеете силата на думите, може да постигнете финансова стабилност и с писане.

лендинг пейдж

Сигурно сте прочели не едно ръководство за това какви елементи трябва да присъстват в една интерактивна лендинг страница. Днес практиката доказва, че е по-ефективно да се пресъздават лендинг страници от вътрешните страници на даден уеб сайт. За целта е необходимо придаване на ясно определена роля на всяка страница, за да се улесни максимално навигацията на потребителя: персонализиране на визуалната ѝ опростеност, нейната цел, посланието и призивът към действие.

лендинг страница
Интерактивна лендинг страница

Всяка вътрешна страница трябва да има цел.

Кой би публикувал на сайта си уеб страница, чието присъствие няма никаква стойност? Никой, ще кажете. Вътрешните ви страници имат „някаква“ причина, но дали са с точно определена цел? Всъщност съдържанието им полезно ли е за потребителя? Посетителят трябва да е наясно какво очаквате от него и каква е крайната стъпка, която трябва да направи.

Ще бъде много по-лесно, когато всяка страница от уеб сайта ви поднася точно определена цел. Може да напишете страхотен текст, но ако не знаете какво искате да постигнете чрез него, най-вероятно ще загубите. И потребителите също. Доминиращата цел е конверсията, т.е. да превръща посетителите в клиенти. Затова се опитайте да привличате към конверсия максимален брой потенциални клиенти.

Всяка вътрешна страница трябва да носи послание.

На всяка страница потребителите трябва да намерят ясно послание. Връзка, която да им помогне да вземат решение в полза на компанията ви. Дали пишете текст на страница с продукт или в секция „За нас“, придайте му стойност. Включете го на правилното място, което действително достига до читателите ви.

Всяка вътрешна страница трябва да е семпла и без излишни елементи.

Визуалната опростеност е една от основните предпоставки за успешна лендинг страница. Постоянно се дискутира дали е по-важен текстът или дизайнът. Факт е, че хората бягат не само заради скучния текст, но и от отблъскващия дизайн. А днес е стандарт да се създават шаблонни сайтове. Това означава, че текстът, изображенията и бутоните имат точно определени места. Но ако всяка страница изглежда еднакво, потребителят може да се заблуди.

Затова помислете как да организирате разположението на отделните елементи. Отстранете излишните и обърнете особено внимание на навигацията – да е максимално опростена. Никой шаблон не е толкова универсален, за да превъзхожда лендинг страница с индивидуален дизайн.

Всяка вътрешна страница трябва да съдържа призив към действие.

Персонализирайте нейното послание и цел. Ако потребителят прочете съдържанието и накрая не знае точно какво да направи, той е чел излишно. Напуска и никога се връща. А вие сте писали напразно. Призивът за действие не винаги се поставя в края на текста. Зависи от това каква е целта на уеб страницата. При всички случаи задължително трябва да подканвате посетителя към конкретното действие: покупка, регистрация, обаждане, абонамент.

WhitePress
» Международна платформа за разпространение на съдържание, свързваща дигитални PR и медийни агенции и рекламодатели със собственици на уеб сайтове и инфлуенсъри.

author

Petya Mladenova

Интернет предприемач и уеб девелопър. Онлайн реклама и PR. Посвещава времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.