Лендинг пейдж

Лендинг страницата – основа за конверсия на трафик

Целевата страница (landing page) – с други думи „входна точка“ – това е страницата, на която потребителят попада, посещавайки даден сайт. Тази страница е специално оптимизирана за точно определен продукт или таргетирана група. Именно за онлайн магазините тя е коз за успешни продажби, като увеличава възвращаемостта от инвестицията им в интернет маркетинга.

При точно подбрани ключови думи може да се изразходва минимален бюджет за платена реклама, тъй като при търсене на релевантни фрази, потребителите сами ще попаднат на страницата от търсачките.

Структура и основни принципи за изграждане на лендинг страница

Призив за действие

Целевите страници насърчават потребителя към извършване на действие. Подканващите фрази, като: „регистрирай се сега“, „поискай безплатна оферта“ или „обади се сега“, помагат на посетителите да получат точна представа за предлаганите продукти и услуги. Призивът за действие играе ролята на надзаглавие, провокиращо любопитството на потенциалния потребител.

Заглавие на страницата

Заглавието на целевата страница е в основата на конвертируемостта ѝ. То трябва да съдържа същността на Вашата оферта.

Изображения и графични елементи

Потребителите обичат картинките. Правилното оформяне на заглавието и използването на подходящо  изображение, допринася за успех на целевата страница. Снимката, както и текстът, трябва да призовават към действие. За целта се използват опростени знаци като стрелки, интерактивни банер-бутони, приятни и ненатрапчиви за окото графични елементи.

Информираност

Страницата трябва да съдържа достатъчно информация, за да представи продуктите – без излишна навигация към други страници, които отвличат вниманието на потенциалните клиенти. Не забравяйте, че потребителят не обича много да чете. Дайте му само необходимото инфо с изображения и силен лозунг.

Видео

За продажбата на информационен продукт, добър подход са видео презентациите с инструкции. При възможност, непременно трябва да присъстват в целевата страница.

Отзиви

Впечатления от Вашите клиенти – тяхната препоръка ще мотивира потенциалните потребители.

Call to Action бутон

Подкана към конкретното действие – закупуване, обаждане или регистрация. Очаквате ли ефект от офертата Ви – подплатете я с подходящите призивни думи.

Форма за абонамент

Възможност за получаване на безплатни оферти и абониране за най-актуалните продукти.

Petya Mladenova

Интернет предприемач и уеб девелопър. Онлайн реклама и PR. Посвещава времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите.

Хранителна добавка за отслабване
Отслабване с Chillies Active » Хранителна добавка с растителни екстракти от Гарциния Камбоджа, Гинко билоба, зелен чай, люта пиперка. Когато офисът ви закотви, а кантарът натежава, потърсете методи за отслабване.

3 Мнения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *