Колко струва онлайн рекламата в България


интернет реклама цени
Навсякъде можем да срещнем различни реклами – във вестници, списания, телевизия, билбордове по улиците и дори в най-обикновени брошури. Рекламата в Интернет обаче има множество предимства пред останалите.

Освен голямата дигитална ангажираност на хората в днешно време, друг фактор, който е от ключово значение за избора на интернет реклама, е голямата отчетност, която може да ни осигури този вид популяризиране. Чрез нея могат да се съблюдават интересите на потребителите към бизнеса, както и основните характеристики на аудиторията.

Повече от две трети от фирмите по света използват реклама в Интернет. За да се стигне до нея, е нужна целенасочена и дългосрочна работа по маркетинговата стратегия, която да осигури ефективност.

Какви са плюсовете на рекламата в специализираните за тази цел сайтове?

  • силно въздействие върху потребителите;
  • бърз ефект;
  • ниски цени;
  • масовост;
  • своевременен анализ;
  • увеличаване разпознаваемостта на марката;
  • интерактивност.

Колко струва интернет рекламата у нас?

Рекламата в Интернет, в сравнение с останалите канали за популяризиране на бизнес, все още запазва по-ниската си цена. Разбира се, закономерно, цените постепенно се покачват. Всяка една медия, занимаваща се с онлайн реклама, сама определя цените, по които работи.

Практика е цените на рекламите да се определят за един клик или на хиляда импресии. Тези цени също зависят от избраните ключови думи и популярността на продукта, който се рекламира. Ако конкуренцията е по-голяма, е възможно и цената, която трябва да се плати, да бъде по-висока.

В зависимост от рекламния формат цените за банер реклама започват от 4 лева на 1000 импресии. ПР и маркетинг публикации – в зависимост от условията на съответната медия цената за платена публикация варира между 150 и 3000 лева, като средната цена е 600 лева.

Актуалните рекламни тарифи на независими интернет медии и сайтове у нас са поместени в сайта на Piero 97.


author

Радина Борделова

Бакалавър по "Журналистика" и магистър по "Маркетинг и реклама". Работила като журналист в различни телевизии и онлайн издания. Професионален опит има в сферата на пиара. Предлага създаване на авторски текстове и поддържане на страници в социалните мрежи.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.