Девет мобилни приложения за отслабване


Разработчиците на интерактивни приложения представят различни методи за отслабване с придобиване на здравословни хранителни навици. Техните мобилни приложения не само забавляват потребителите, но им помагат да следят здравето си и по-специално теглото си.

Основният принцип на всички диети е да се приемат по-малко калории, отколкото се изразходват. Затова се изчислява дневния разход на енергия и се следи всеки погълнат залък.

Дигиталните методи за отслабване

приложения за отслабване

1. Im2Calories

Неотдавна Google разработи приложението „Im2Calories“, което с помощта на визуалното разпознаване спомага за пресмятането на калориите по снимките на хранителните продукти в социалните мрежи. С две думи: ползвателят може да снима чинията си с храна и да му се изчисли калоричността на ястието.

2. Здоровье

Руско приложение на различни езици, с което може не само да се контролират количеството калории и физическите дейности през целия ден, но дори да се събира информация за захарта и холестерола. В допълнение в приложението „Здоровье“ може да се импортират и данни от други приложения, за да е достъпна цялата информация по всяко време.

Diet Point Weight Loss App
@dietpointed.com

3. Diet Point Weight Loss

„Diet Point Weight Loss“ е приложение с обширна база данни, което дава възможност за избор на подходяща диета. Ползвателят получава личен асистент, който му напомня за необходимостта да яде, а също така приложението му позволява да прогнозира успеха в намаляването на теглото, ако се придържа към плана.

4. MyFitnessPal

Удобен и ефективен калориен брояч с обширна база данни за хранителните продукти (няколко милиона). С „MyFitnessPal“ лесно може да се състави план за диета и да се следи подробно количеството на консумираната храна.

5. Calorific

Calorific приложение
@calorificapp.com

Приложението включва нагледни снимки на храни, непревишаващи границата от 200 калории. Благодарение на „Calorific“ е възможен изборът на подходящо меню и следенето с точност на консумираните дневни калории.

6. Lose It!

Разработчиците на „Lose It!“ са съобразили ползвателят сам да ограничава дневните си калории, като всяко хранене се записва в дневник, а след това да получава доклад колко калории са превишени или обратното – достигат прага.

7. Runkeeper

runkeeper приложение
@runkeeper.com

Въз основа на избора на спортна дейност – например бягане или каране на велосипед – приложението „Runkeeper“ фиксира разстояние, маршрут, време и други индикатори.

8. 90 Day Diet

90 Day Diet - Weight Loss App
@90daydiet.org

„90 Day Diet“ е ново мобилно приложение за отслабване, базирано на популярната 90 дневна диета в помощ на подбора на храна и следенето на прогреса. Достъпно е за iPhone на английски и на български език.

9. Калориен калкулатор

калориен калкулатор
@Otslabvai.net

Приложението „Калориен калкулатор“ е базирано на онлайн калкулатора в Otslabvai.net. С него може да се изчислява дневния прием на калории, необходим за отслабване, наддаване и поддържане на текущите килограми. Достъпно е за андроид на български език.


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Едно мнение за “Девет мобилни приложения за отслабване

  1. Здравейте, можете да добавите и приложението за 90 дневната диета, макар, че го има само за iPhone. 🙂 itunes.apple.com/app/id1459684896

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.