Осем ключови фактори при изработката на мобилно приложение


изработка на мобилно приложение
Пазарът на мобилни приложения се развива с големи скокове. Апликациите ангажират все по-често с присъствието си в дигиталното ежедневие и същевременно сами по себе си предоставят още един рекламен канал.

Вече и в България навлизат дигитални агенции и компании, специализирани в изработката на мобилни апликации. Професионалната изработка на проекта обуславя и последващия дигитален маркетинг и брандирането в онлайн пространството.

От особено значение за бизнеса е неговото приложение да достигне до максимален брой потребители, предимно строго таргетирани и според тематиката на приложението.

Ако целта е потребителите да изтеглят приложението, уверете се, че искат точно това, което предлагате. Важно е да определите кои от тях ще се интересуват най-много от Вашия продукт, за да можете да планирате дизайна и функционалността в съответствие с техните предпочитания, съветват специалистите от CSC Bulgaria.

Основни фактори, допринасящи за успеха на мобилното приложение

1. Версии за Android и iOS

В днешно време е напълно задължително приложението да бъде изработено за двете най-популярни операционни системи с оглед на все по-нарастващата база на iOS потребители.

През 2018 г. Android и iOS заеха 99,9% от пазара на операционните системи за мобилни устройства, като устройствата на iOS се използват от 19% от собствениците на смартфони и таблети, а на Android – 80%.

Разработката на приложения за Windows или BlackBerry OS днес няма да се отплати.

2. Изработка за различните типове устройства

Ако приложението се отваря на всички типове смарт устройства – телефон, таблет, телевизор, часовник и т.н., то определено има много по-голям шанс за оптимална популяризация.

3. Push нотификации

Пуш известията предоставят качествена добавена стойност към мобилното приложение. С тяхна помощ може да се изпрати съобщение до всички абонати директно на тяхното смарт устройство. Съветваме пуш съобщенията да бъдат опционални – с опция за избор и с възможност за абониране от страна на потребителя.

4. Вход със социални мрежи

Логинът със социални мрежи (Facebook, Gmail) придава значително удобство на потребителите, което е и основната цел на мобилните приложения.

5. Модерен дизайн

Интерактивният и иновативен дизайн винаги грабва окото на потребителя, а UI/UX е от първостепенно значение за успеха на апликацията.

6. In-app purchases (покупки в приложението)

Предпочитаният метод за монетизация са вътрешните плащания в апликацията. Разбира се, те не са приложими за всеки тип мобилно приложение, а в случаите, когато това е възможно, е препоръчително да се заложат в проекта.

7. Help – помощ за потребителите

Добре описаният Help или помощ при инсталацията и навигацията значително ще улесни клиентите и ще подобри тяхното потребителско преживяване.

8. Добре структуриран и изчистен програмен код

Семпло написаният, верифициран и структуриран програмен код придава допълнителна скорост на зареждане и улеснява роботите на търсещите машини при индексиране на приложението.

Без значение какво ще се разработва: игра, приложение за търговия или корпоративна програма, трябва да се вземе предвид, че предпочитанията на потребителите, които ще изтеглят това приложение, са най-важната информация.


author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.