Тенденциите в онлайн пазаруването

онлайн пазаруване

Има много нови тенденции в мобилното пазаруване, които все повече разтърсват електронната търговия. Бумът на покупки с гласово търсене, използването на чатове наживо, различни приложения за съобщения и опции за допълнена реалност ще бъдат хитове през 2019 и 2020 година.

Знаете ли, че почти 8 от 10 онлайн мобилни потребители са направили някаква покупка чрез устройството си? Освен това, 80% от тях са направили покупки чрез мобилни телефони от физически магазини.

Тези данни показват темповете на развитие на мобилната търговия.

Гласово търсене – адаптирането на алгоритмите на Google към тази модалност за търсене повлия значително на онлайн търговията. Интерес предизвика и стартирането на Google Home, Alexa, HomePod и други интелигентни високоговорители. За магазините за електронна търговия това е уникална възможност да получат конкурентно предимство пред своите конкуренти.

Не е нужна огромна инвестиция – просто трябва да се адаптира съществуващото съдържание, така че да има оптимално въздействие върху потребителите на мобилни устройства. Комуникацията от типа въпрос-отговор като голяма част от гласовото търсене се извършва на първо място на базата на въпроси. За магазините за електронна търговия това означава едно: те трябва да синтезират и определят кои са най-често задаваните въпроси от клиентите им.

Чатбот, лайв чат и използване на различни приложения – друга популярна тенденция в онлайн пазаруването са чатботовете и чатовете наживо. Използването на тези системи ще бъде добавено към WhatsApp, Messenger и други приложения за съобщения, което също ще увеличи популярността им през 2019 г.

Защо? Магазините за електронна търговия имат непрекъснат стремеж да подобряват обслужването на клиентите и следпродажбените си услуги. Имейлите и мобилните телефони продължават да бъдат полезни, но потребителите, особено мобилните потребители, изискват по-близка комуникация.

Електронните магазини трябва да бъдат винаги там, където са и клиентите им. С други думи, ако вашите потребители отидат на Луната, вашата електронна търговия трябва да си резервира билет за следващия космически полет.

Сблъсквали ли сте се със ситуации, в които клиенти посещават физическите ви магазини, разглеждат, анализират и избират продуктите, но ги поръчват онлайн? И за това има решение – предлагането на стимули, например код за отстъпка при пазаруване на място.

Има ли вашата електронна търговия многоетапна процедура за плащане? Заложете на по-елементарен дизайн тогава! Плащанията с едно кликване се оказват по-предпочитани от потребителите и това е съвсем логично.

Добър подход е при регистрация потребителят да добави цялата нужна информация за себе си и покупките, свързана с местоживеене, начин на плащане, лични данни и всичко необходимо. Следователно, когато вече клиентът направи втората си покупка, няма да има нужда отново въвеждане на всичките тези данни, а вие лесно ще можете да обработите заявката.

Всяка една от тези тенденции при пазаруване от мобилни устройства ще ви помогне да подобрите ефективността на електронната си търговия сред онлайн потребителите.

Днес повече от всякога използването на таблети и смартфони революционизира електронната търговия. И вашият онлайн магазин трябва да бъде част от тази революция, съгласни ли сте?

Пари от писане » Ако владеете силата на думите, може да постигнете финансова стабилност и с писане.
Avatar

Радина Борделова

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.