Шест варианта за привличащо рекламно заглавие


рекламно заглавие

Известно е, че рекламата е двигателят на търговията. Практиката налага необходимостта да се обърне щателно внимание на това как да се съставят и публикуват обяви при продажбата на стоки и услуги. Повечето интернет потребители биват привличани от рекламни публикации с колоритни снимки и закачливо заглавие. Заглавието е първата, а често и единствената вест, която се вижда от целевата аудитория.

Съставяне на привличащи заглавия

1. Заглавието може да съдържа елементи на недоизказване, загадка, интрига. Не е нужно да започва с обикновен въпрос като «Искате ли награда?». Твърде тривиално е. Умните хора разбират, че обещанията за красив живот безплатно са просто рекламен ход и не се подвеждат от подобна провокация.

По-интригуващо е заглавието като това: «На 59-годишния плешив мъж парите растат по-бързо от косата на младо момче»

2. Ефективен вариант за съставяне на привличащо заглавие е във формат въпрос-отговор. Не се разкрива пълната информация, поискана от потребителя, но се подсказва, че ценността ѝ е в основния текст на статията. Например: «Искате ли да узнаете как да увеличите отзвука от вашите реклами? Споделяме тайните!»

3. Заглавието, докосващо потребителя, е това, което обещава решението на даден проблем. Например: «Узнайте как можете да …». Като продължение може да се приложи форматът „повече, но с по-малко усилия“. На практика звучи така: «Узнайте как можете да увеличите капитала си повече от Zuckerberg с по-малко инвестиции.»

4. Заглавие като «Как отказах цигарите за 7 дни» или «Как правилно да изберем кредит с ниска лихва» е типичното лайвхак заглавие с обещание за полза.

5. Основната цел на рекламните заглавия, популяризиращи стоки и услуги, е да допринесат за възможно максимална реализация и печалба. Затова често срещани са въпросителните думи в заглавието като: „как“, „защо“, „кога“, „какво“. Техният потенциал е отговорът на заявката на потребителя за директна информация. Реализира се по различни начини, например: «Кой още иска да забогатее?», «Ето методите за бързо популяризиране на сайт», «Какво трябва да знае всеки» и други.

6. Рекламните заглавия, започващи с номера, се считат за продуктивни. Предполага се, че потребителят подсъзнателно възприема тази информация като точна и дефинирана в обем: «Седемте способности на милионерите», «Пет правила за ефективни продажби» и т.н.


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.