Банкови услуги


Съвети при ползване на банкови услуги

Съществува шега, че банкерът е човек, който ти дава чадър, когато навън не вали и ти го взима, когато времето се развали. За добро или за зло, всеки един от нас се е сблъсквал с банковите институции и има своя опит и впечатления от нивото на обслужване и услугите, които се предоставят от банките в нашата страна. В България има 24 лицензирани банки и 7 клонове на чуждестранни банки.

Независимо дали просто получавате заплатата си в дебитна карта или сте договорили с някоя банка дългосрочен бизнес кредит, вие безспорно трябва да внимавате и спазвате всички условия, от които зависи успешното ви взаимодействие с тази институция. В тази статия ще ви дадем кратки съвети за това как да се предпазите от грешки при ползване на банковите услуги.

Ако винаги проверявате информацията, която получавате от вашата банка и не подписвате документи, без да сте ги прочели задълбочено, вие няма да имате проблеми. Конфликти и недоразумения възникват най-често при липсата на добра комуникация между клиент и банков служител. Не допускайте това да се случи.

Задавайте вашите въпроси и в случай, че все още имате неизяснени точки по договора с банката, попитайте отново. Реномираните банки, които държат на своите клиенти, предлагат компетентни консултации и винаги ще намерят начин да ви разяснят въпросите, които ви вълнуват.

Не се впускайте в рискови инвестиционни начинания, особено ако нямате познания и опит в подобна дейност. Хората често се подвеждат от препоръки на свои познати и влагат парите си във фондове или акции, без да разбират какво точно правят и какво могат да очакват от тези инвестиции. В условията на финансова криза често се оказва, че подобни необмислени решения водят до загуба на пари.

Не се изкушавайте да харчите над възможностите си чрез удобно изгодните предложения за ползване на кредитни карти. Това също може да се окаже неприятна изненада впоследствие, когато все пак трябва да върнете тези пари.

Не на последно място ще споменем и кредитите. По последни данни от маркетингови проучвания, българите купуват на кредит най-често жилища и телевизори. Да се сдобием със собствен дом е една от най-големите цели в живота на повечето от нас. В стремежа си да я постигнем, се впускаме в теглене на ипотечни кредити за десетки години напред, които също трябва да обмислим добре, тъй като това е дългосрочен ангажимент, който не бива да се поема без трезва преценка на възможностите ни за обезпечаването му.


author

Анелия Георгиева

Професионален опит с авторски текстове – от футболни прогнози и статии за билярдни маси, до теми за панически атаки и алкохолизъм, както и с текстове с цел SEO.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.