Колко и как се заработва в Instagram


Инфлуенсърите и активните потребители могат да печелят хиляди долари за публикации в Instagram. В резултат на това известни личности с голям брой последователи получават големи сделки, докато други се борят да увеличат своите последователи, репутация, ангажираност и други.

колко се печели от Instagram

Няма еднозначен отговор на въпроса колко пари могат да се печелят в Instagram, тъй като няколко променливи влияят върху размера на приходите.

Някои от тях включват сегмент на пазара, брой последователи, метод на монетизация, нива на ангажираност и качество на публикацията, съобщава See Biz. От друга страна инфлуенсърите имат право сами да определят цената си.

Например, по-малко известни инфлуенсъри с до 10 000 последователи могат да определят цените си на $25-50 на публикация, тези с 30-80 000 последователи могат да таксуват $150-350 на публикация, докато знаменитост с над 100 000 последователи може да таксува между $1000 и $500 000 на пост.

Много хора смятат, че броят на последователите е единственият фактор, който играе роля, когато става въпрос за плащане за спонсорирани публикации и други подобни. Това обаче не е точно така.

Пазарният сегмент, качеството на публикациите, репутацията и ангажираността на последователите също са важни фактори, тъй като влияят върху видимостта и продажбите на продукта.

Степента на ангажираност е един от факторите, които оказват влияние върху това колко пари може да заработи потребител в Instagram. Въз основа на това инфлуенсърите с по-малко последователи с висока ангажираност печелят повече, когато брандовете им плащат на база ниво на ангажираност.

Последователите, които реагират на високо ниво на активност на инфлуенсърите, вероятно ще станат клиенти в близко бъдеще, а именно това се търси от различни компании. Процентът на ангажираност на Instagram се получава, като общият брой харесвания и коментари се раздели на броя на публикациите и се умножи по 100, според Instant Famous.

Високият процент на ангажираност позволява на потенциалните спонсори да знаят, че последователите следват или приемат препоръките на инфлуенсърите. Това ги тласка към сделки, защото много последователи ще купят продукта.

Социалните мрежи се превърнаха в част от ежедневието на хората. По-конкретно, седем от 10 души се обръщат към тях, когато решават какво да купят. Повечето потребители вземат решения за покупка въз основа на мненията на онези, на които имат доверие.

Могат да се печелят пари, като промотирате марки и продукти в област, която познавате добре, дори и да нямате много последователи. Това води до въпроса: Кои са най-доходоносните ниши в Instagram? Красота, мода, здраве, фитнес, пътуване, бизнес, лайфстайл и лукс са едни от най-популярните сегменти в момента.

В допълнение има стотици брандове в тези области, които помагат за създаването на креативно съдържание и успешната му монетизация.

Някои инфлуенсъри са известни в Instagram и други социални медийни платформи, както и в своите индустрии. Сред тях има известни спортисти, учени и експерти от други области. Тези личности имат отлична репутация онлайн и извън интернет. Много брандове искат да работят с тях, дори и да нямат голям брой последователи в Instagram.

Поради всички тези фактори няма категоричен отговор на въпроса от колко последователи в Instagram наистина се нуждаете, за да започнете да печелите пари в бъдеще.

Може да започнете да печелите пари дори с 1000 последователи, като проучвате различни източници на доходи от спонсорирани публикации, от партньорски (афилиейт) маркетинг, чрез продажба на собствени продукти и предлагане на услуги.

Броят на последователите в Instagram не е толкова важен, че да не може да се заработва на тази платформа с високо ниво на ангажираност от 2000 лоялни последователи.


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.