Instagram срещу Facebook реклама


instagram срещу facebook реклама

Коя платформа е по-добра за вас

Instagram срещу Facebook реклама? Пред вас стои този въпрос, ако възнамерявате да стартирате успешна кампания, използвайки само една от най-популярните социални мрежи. Проблемът е обаче, че не знаете коя от платформите би била най-подходяща за вас.

Facebook и Instagram са сред най-популярните, затова най-вероятно бихте искали да разгледате по-подробно предимствата и статистиката на всяка от тези платформи. Осведомете се за нещо интересно:

Какво може да предложи Instagram?

Достигане
Instagram има повече от 800 милиона активни потребители на месечна база и около 500 милиона активни потребители ежедневно. 80% от всички тези потребители са извън САЩ, което предполага, че платформата има голям глобален обхват. В платформата също има над 1 милион рекламодатели.

Ангажиране
Най-хубавото в Instagram е, че присъстват някои от най-силно ангажираните потребители. Средно на ден потребителите споделят повече от 95 милиона снимки и видеоклипове. И тези публикации представляват общо около 4,2 милиарда харесвания за един ден.

От направено през 2015 година проучване, в което са анализирани над 2400 публикации и 11.8 милиона потребителски взаимодействия, е достигато до извода, че взаимодействието на потребителите с марки е най-високо в Instagram в сравнение с всяка друга социална мрежа.

Какво може да предложи Facebook?

Сега да преминем към статистиката на Facebook.

Достигане
Facebook продължава да бъде социална мрежа номер едно, когато става въпрос за достигане. Според последни проучвания, платформата има 2,2 милиарда активни потребители месечно.

Ангажиране
Що се отнася до ангажирането, Facebook не се представя толкова добре, колкото Instagram. Но той все още се класира на второ място по степен на ангажираност на аудиторията сред всички социални мрежи.

Facebook е популярен сред възрастните онлайн, като 72% от тях използват платформата. Подобно на Instagram, този канал е по-популярен сред жените, отколкото сред мъжете. Но разликата не е твърде драстична – 77% от жените и 66% от интернет потребителите на мъже са във Facebook.


author

Радина Борделова

Бакалавър по "Журналистика" и магистър по "Маркетинг и реклама". Работила като журналист в различни телевизии и онлайн издания. Професионален опит има в сферата на пиара. Предлага създаване на авторски текстове и поддържане на страници в социалните мрежи.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.