Техники за продажби, които 93% от предприемачите не прилагат

Ако искате да увеличите продажбите си, описаните по-долу техники са онези успешни похвати, които 93% от предприемачите не използват.

Какво купуват хората?

Никой не купува BMW, за да стигне от точка А до точка Б. Хората просто купуват продукти, които ги карат да се чувстват добре.

техники за продажби
Техниките за успешни продажби, които предприемачите често пропускат.

Решение на проблем

Хората не купуват от Вас продукт, а решение на техния проблем. Ако успеете да разрешите проблема им, ще им продадете продукта. Като например им поднесете готово решение за дълголетие.

Идентификация

Идентифицирайте проблема на Вашата целева група. Кажете ѝ, че има този проблем. Откройте се от конкуренцията. Предложете просто решение на проблема.

Фрустрация

Открийте какво разочарова клиентите ви най-много. Използвайте емоции, за да го предизвикате в тях чрез реклама и след това им предложете решение. Свържете се с тях по различен начин, отколкото на рационално ниво. Емоциите продават, а не логиката.

Демонстрация

Ако искате да продадете продукта си, не описвайте колко страхотен е и какви невероятни функции има. Накратко, демонстрирайте резултата, който ще се получи, когато хората го купят.

Влияние

Демонстрирайте, но не говорете колко сте добри. Този маркетингов подход е по-ефективен от това да оставите другите да говорят колко сте добри.

Война за внимание

Успешният бизнес се основава на способността ви да печелите, задържате и превръщате вниманието на потенциалните клиенти в пари.

Диференциране

Посочете разликата между вашия продукт и конкурентния, между вашата компания и конкурентната, между вас и всички останали.

Уникалност

Бъдете това, което конкуренцията не е. Компаниите се провалят, защото нямат с какво да изпъкнат на пазара.

Суперлативите вредят

Хората не вярват в суперлативи като „най-добрият“, „най-големият“, „най-модерният“ и т.н. Бъдете креативни.

Точни числа

Хората вярват в точните числа, така че е по-добре да се каже „вече имаме 3787 доволни клиенти“, отколкото „имаме повече от 3500 доволни клиенти“.

Авторитет

Хората вярват на авторитетни личности като учени, лекари, експерти в областта и други. Използвайте го в своите реклами или рецензии, например. Не напразно всяка нова паста за зъби ви представя зъболекарят.

Жизнеспособна група

Жизнеспособната група е най-малката група клиенти, които харесват вашия продукт – те са достатъчни, за да поддържате бизнеса си. Търсете ентусиасти, които ще разпространяват продукта ви. Това е истинският маркетинг.

Реален човек

Бъдете реални. Покажете на хората, че сте като тях, че имате лице. Не бъдете като другите безлични корпорации. Пуснете ги във вашия свят. Социалните медии са идеалният инструмент да се докажете.

Маркетингът е като първа среща

Първо трябва да разсмеете любимата си безброй пъти и да ѝ докажете, че ви е грижа за нея, а след това идва първата целувка и нещо повече. Абсолютно същото е и с клиентите.

Любопитство

Любопитството е един от най-силните стимули, които можете да предизвикате в човек. Само си представете, когато гледате магьосник да прави нещо, което не можете да обясните. Използвайте този принцип в маркетинга. Направете хората любопитни, за да увеличите взаимодействието им с вашата компания.

Визуализация

Фразата „Представи си“ или „Представете си“ може да накара хората да визуализират. Ако използвате този термин, ще дадете на потенциалните си клиенти представа какъв живот биха могли да имат, ако купят вашия продукт. Така че те го визуализират, представят си го. Което е важно, защото ще внесе емоция в техния мисловен процес.

Ловец или фермер

Прохождащите търговци са като ловци, стрелящи по плячка, от която вкусват веднъж, но никога повече. Добрите търговци са като фермери, които се грижат за земята си, която им ражда храна отново и отново. Грижете се за клиентите си.

SMS Маркетинг

Знаете ли, че SMS-те се отварят до 98% от потребителите? Докато имейлите от максимум 20%. Така SMS маркетингът е почти 5 пъти по-ефективен. На обикновените съобщения човек реагира в рамките на 90 секунди, докато на имейли до 90 минути. Помислете върху тези статистики и използвайте SMS маркетинг в комуникацията си.


author

Petya Mladenova

Интернет предприемач и уеб девелопър. Посвещава времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите.

2 мнения за “Техники за продажби, които 93% от предприемачите не прилагат

  1. Супер синтезирана информация, поднесена с внимание към клиента. Петя, на една крачка си да започнеш да работиш в търговски отдел на голяма компания, въпреки че знам страстта ти за уеб девелопмент.

    1. Благодаря ти! Старая се да съм и клиент, и търговец, и кодер. Предпочитам да бъда полезна на компанията като страничен наблюдател, отколкото да работя в нея. Дори е по-изгодно и за двете страни решен проблем срещу процент. 😉

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.