Няколко пренебрегвани техники за оптимизация на сайт


За начините и възможностите за оптимизиране на даден сайт са изписани хиляди страници в Интернет. Всеизвестни са фактите, спазвани от почти всички уебмастъри, но има и някои техники, които по една или друга причина остават пренебрегвани, въпреки че са общоизвестни. Именно за тях ще си говорим с колегите от MarketKing.bg в настоящия материал.

seo техники

Използване на вътрешни връзки

След като създадете набор от статии, обхващащи допълващи се теми, свържете всички тези статии заедно чрез вътрешни връзки. Това ще задържи посетителя на сайта възможно най-дълго и ще ви помогне да подобрите класирането в търсачките.

Всъщност е препоръчително да мислите от самото начало за темите, към които ще подхождате под формата на схема. Например, напишете обща статия по тема, която представлява интерес за вашата аудитория, след което публикувайте няколко други статии, които да разработите, за да задълбочите всяка подтема от първоначално написаната статия.

Свържете всички тези статии чрез вътрешни връзки. Бъдете внимателни обаче. Твърде многото вътрешни връзки могат да създадат впечатление за спам.

Осигуряване на възможно най-много входящи връзки (линкбилдинг)

Линкбилдинг е процесът на изграждане на връзки към вашия сайт. Този процес осигурява създаването на входящи връзки – връзки, които препращат към вашия сайт от други места в Интернет.

Google дава приоритет на сайтове, които имат много входящи връзки, особено от други доверени сайтове. Можете да правите “безплатен” линкбилдинг, като пишете статии, които да изпращате на сайтове или блогове, представляващи интерес за вашата аудитория, които те публикуват в замяна на връзки към вашия сайт.

Колкото повече входящи връзки имате, толкова по-добре ще се позиционира вашият сайт в търсенето, тъй като това автоматично ще увеличи неговия авторитет.

Известност на сайта

За да увеличите трафика на сайта, можете просто да поставите връзката към вашия сайт, където ви е позволено: в личния си блог, във вашия акаунт в LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter. Вашите служители са и най-добрите посланици. Помолете ги да вмъкнат връзката към сайта в своите социални профили.

Ако хората идват от социалните медии и прекарват време на вашия сайт, това е силен сигнал за Google, като се има предвид, че съдържанието ви е подходящо, полезно и интересно за потребителите.

Максимално присъствие в социалните мрежи

Публикувайте интересно съдържание за вашата аудитория в социалните медии възможно най-често. Така не само ще увеличите видимостта на марката, но и ще спечелите значителен брой посетители на сайта. Добавете бутони за споделяне към вашия блог, за да улесните разпространението на съдържанието ви. Колкото повече споделяния, толкова повече безплатен трафик към сайта.

Използване на данни и статистика за оптимизиране на резултатите

Интегрирайте и използвайте Google Analytics или други инструменти за SEO, за да проследявате посетителите на вашия сайт и блог. Вижте откъде идва вашият трафик, какви ключови думи използват вашите посетители, кои са най-посещаваните страници, колко време е прекарано в сайта ви, какви страници посетителите напускат. По този начин ще можете да адаптирате и оптимизирате съдържанието си, така че да получавате все по-добри резултати.


author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.