Пет ограничаващи убеждения, които саботират успеха ви


Познат сценарий: притежавате много умения, енергия или талант, но в съзнанието ви плуват вкоренени убеждения, които съзнателно или несъзнателно ви ограничават. Ако им повярвате и им се поддадете, те могат да саботират успеха ви. Повярвайте в потенциала си и го използвайте.

Може би именно тези 5 ограничаващи убеждения ви пречат да постигнете целта си. Отървете се от тях.

Убеждения за успех

#1 Нямам достатъчно пари

Робърт Кийосаки веднъж казал: „Днес не са ви необходими пари, за да печелите повече пари. Трябват ви просто знания!“

Ако се страхувате да се заемете с нещо поради убеждението, че нямате достатъчно пари, бързо го изтикайте от ума си. Има много бизнеси, които могат да бъдат стартирани с малък начален капитал, като например водене на блог, печелене на пари в YouTube или афилиейт маркетинг. Може да прочете и наръчника 371 идеи за бизнес.

#2 Нямам висше образование

Сериозно ли мислите, че не можете да успеете без колеж? Разбира се, колежът е предимство и помага, но не е необходимост. Да видим такъв милиардер като Ричард Брансън, който дори е с дислексия. Или Гейтс и Стив Джобс, които не са завършили колеж. Образованието не трябва да се придобива само в училище, важно е да се самообразовате и да се развивате непрекъснато. Както казва Джим Рон: „Формално образованието ще ви осигури оцеляване, а самообразованието ще ви донесе богатство.“

#3 Трябва да изчакам

Изчаквате ли подходящия момент? Грешка. Защото подходящият момент никога няма да дойде. Има много хора, които си казват: „Някой ден ще дойде моментът, някой ден ще започна… някой ден ще го направя…“. Не съществува такъв вариант. Започнете сега, защото по-късно обикновено става никога.

#4 Нямам съответните умения

Смятате ли, че лидерите се раждат лидери? Не, те се превръщат в тях. Не се заблуждавайте, че „Не съм подходящ за това“. Повечето от уменията, необходими за управлението на успешен бизнес, могат да бъдат научени. Важното е да го искате и да търсите възможности, а не оправдания.

#5 Имам ангажименти

Запознати ли сте с филма „В преследване на щастието“? Крис Гарднър, на когото е посветена тази вдъхновяваща кинотворба, е имал задължения и отговорности, но въпреки че е останал сам със сина си, е успял да осъществи мечтата си. Ако имате деца и семейство, това е още по-голяма причина да станете по-успешни и богати.


author

Г. Киров

Уеб девелопър, онлайн реклама и PR. Изработва ефективни лендинг страници и модерни One Page сайтове съобразно мобилните тенденции на пазара, базирани на HTML5, CSS3, JS, AMP HTML, както и други уеб решения като онлайн магазини и custom решения. Предлага уменията си като фронт енд и бек енд разработчик и в сътрудничество с други уеб агенции.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.