Биографиите на най-успешните предприемачи, които ще ви вдъхновят да започнете собствен бизнес


най-успешните предприемачи

24 часа на ден, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината – точно с толкова време разполага всеки човек на Земята. Това обаче, което ни отличава един от друг, е начинът, по който го използваме и енергията, която влагаме в собствените си мечти и цели. Биографичните книги за най-успешните предприемачи заслужават особено внимание, защото именно техните думи променят света.

Обикновено успехът на тези хора се свързва с лъскавата страна на славата, парите и бляскавите събития, които не остават тайна за никого. Но какво стои отвъд това, колко трънлив е пътят към успеха и какво точно е жертвал всеки от тях – това са все въпроси, чиито отговори ще откриете в техните биографии.

Ако сте млади, амбициозни, но леко неуверени, то това са само част от произведенията, които непременно трябва да присъстват във вашата библиотека. Направете промяна и започнете оттук!

За предприемачеството – от Земята до Марс

Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще“ – това е заглавие, което не бива да пропускате в своя професионален растеж. Далеч отвъд рамките на хвалебствената биография, тази книга се фокусира върху пътя на иновациите, които вълнуват целия свят. В нея ще научите за лъжите, провалите, медийните атаки, липсата на средствата и помощта от НАСА – защото така най-общо можем да опишем професионалния път на един от хората, които пишат история в XXI век.

Книгата проследява нелекото детство на Мъск в ЮАР, голямата мечта и извънземното количество труд, които се превръщат във формулата за успех и правят възможно това, което виждаме днес.

Съвсем не е случайно, че Fortune пишат за Илън Мъск следното:

Неговият гений, визионерство и размахът на амбициите му го превръщат в човешкото лице на бъдещето.

Но освен в света на технологиите, канадско-американският инженер е истинска “предприемаческа бомба”.

Без значение е дали, прочитайки последната страница на книгата, ще харесвате или ще мразите Илън Мъск. Самият автор Ашли Ванс не се опитва да ви накара да обикнете човека, а да оцените и опознаете неговото “творение” и бъдещето, което той ни предлага в света на технологиите, предприемачеството и куп други сфери.

Книгата идва, за да ни покаже, че несбъднати остават само онези мечти, за които не работим и че е важно това, което правим днес, за да се радваме на това, което имаме утре.

Историята на една от най-впечатляващите личности на XXI век

Да, трудно бихме си представили да не споменем Стив Джобс, когато говорим за успешен бизнес, вдъхновение и пример. В своята книга “Стив Джобс: Биографичен портрет” Кевин Линч детайлно проследява историята на човека, който изцяло промени начина, по който хората комуникираха.

Стив Джобс е бил визионер, на когото не му е липсвала смелост и точно тя непрестанно го води към върха. Той нееднократно е доказвал, че изпреварва времето си, но го прави по начин, който се харесва на целия свят. Тази книга е за всички бъдещи предприемачи, които не се страхуват да бъдат новото и различното за своето време!

FACEBOOK

Точно в този момент милиарди хора по света на стотици хиляди километри един от друг биват свързани от едно-единствено нещо: Facebook. Тази социална мрежа меко казано промени визията за обмен на информация, за скоростна комуникация и за съвременните начини на общуване.

Всички знаем кой стои зад изцяло революционното творение, но малцина познават Марк Зукърбърг отвъд медийните скандали. “Марк Зукърбърг: Момчето милиардер” повдига завесите и ни запознава с характера и начина на мислене на създателя на Facebook.

Мнозина млади хора днес търсят своя начин “да пробият”, а Марк Зукърбърг е пример за едно момче, увлечено от компютрите, което не се задоволява с това, което училището и университетът му дават и непрестанно търси начини да се доразвива. Може би най-ценното послание, което носи книгата е, че “най-големият риск е да не поемаш никакви рискове.”

“Лидерът” – футбол и още нещо

Конкуренцията в тази сфера е жестока, но пък сър Алекс Фъргюсън знае как да се справи с нея. Книгата “Лидерът” разкрива тайните на мениджъра на един от най-успешните отбори в световен мащаб. Историите в нея са неизменно свързани с футбола, но пък поуките могат да се приложат във всяка сфера.

Честна и забавна, тази книга се стреми да ви убеди, че “невъзможното е възможно”. По пътя към “трофеите” всеки трябва да се научи на дисциплина, лична мотивация и работа в екип. Но това ли е всичко – повече може да разберете от самия автор: великият сър Алекс Фъргюсън.

“Светът е голям…” и вдъхновение дебне отвсякъде. Затова потопете се в книгите, които ще променят начина ви на мислене и ще създадат у вас нужната увереност да творите в сферата, която сте избрали за вашето професионално развитие!


author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.