Десет идеи за бизнес по време на пандемия


Всяка финансова криза е катастрофа за някои предприемачи, докато за други е ера на възможности. Ето и десет идеи за бизнес по време на пандемия, в които ако правилно се инвестират време или капитал, биха могли да работят успешно. Идеите са избрани от наръчника 371 Идеи за бизнес.

Тук-тук „ресторант“

Всичко, от което се нуждаете е мобилен тук-тук камион, превърнат в мини ресторант. Може да предлагате шишчета, печени кестени, варена или печена царевица, пържени картофи, азиатска улична храна, вегетариански вкусотии или всичко, което липсва или има смисъл във вашия град, като се съсредоточите предимно върху един вид ястия.

Освен това, ако използвате отдушника и концентрирате уханието на храна в околността, ще привлечете още повече клиенти. Предимството на тази идея е, че може да се преместите при клиенти в зависимост от това къде се намират, да посещавате и различни фестивали, и масови събития.

тук-тук ресторант

Food Truck със здравословна храна

Какво ви идва на ум, когато си казвате камион за храна? Мазни бургери, пържени картофи и кебап? Бъдете малко по-иновативни и измислете нещо ново. Попълнете празната ниша на пазара, като стъпите с веган, вегетариански или paleo food камион.

Food Truck

Продажба на мебели от палети

Палетите са много популярни днес поради факта, че могат да бъдат обработени добре и са доста евтини. Те се използват за направата на градински мебели, рафтове, маси, легла и всичко, за което човек може да се сети.

Може да се специализирате в производството само на този материал и да продавате уникални мебели както на компании, така и на физически лица. Достатъчно е да си изградите семпъл електронен магазин или фейсбук страница, да включите качествени снимки на свои творения и да започнете да продавате.

мебели от палети

Дистанционен превключвател за Wi-Fi връзка

Всеизвестно е, че Wi-Fi сигналът предизвиква разногласия относно влиянието му върху здравето, а последните проучвания установяват, че този сигнал също нарушава съня, което може да бъде идеална възможност за реализирането на тази бизнес идея.

Представете си, че на нощното шкафче имате дистанционно управление, с което лесно можете да изключите wi-fi преди лягане и просто да го включите отново след събуждане. Не би ли било невероятно?

превключвател за wi-fi

Свързване на медици с пациенти

Ако сте уеб разработчик, предложете безплатна изработка на сайт за медиците, принудени да се откажат от работните си места. Може да печелите 3-5% от реализираните през сайтовете им прегледи. Същевременно помислете и за приложение, което да свързва по локация тези медици с пациентите им.

Приложение за респираторни проблеми

Създайте приложение за мониторинг, подобряване и лечение на респираторни проблеми. Данните ще бъдат автоматично прехвърлени в мобилното приложение на потребителя, което ще позволява на пациента и лекаря да вземат подходящи решения и да се предоставя медицинска помощ въз основа на точни данни.

Блокчейн образование

Създайте приложение на абонаментен принцип или платформа с курсове, която обучава относно блокчейн. Много хора дори не знаят за какво става въпрос, а потенциалът в тази област е огромен.

Продавайте своя глас

Имате ли интересен тембър на гласа, приятен за слушане? Използвайте го! Тъй като броят на видео клиповете, подкастовете и подобни медийни новини продължава да расте, нараства и търсенето на глас.

Да започнете е лесно, просто качете няколко пробни записа в soundcloud.com и ги публикувайте в портали като zaplata.bg, freelance.bg. Вероятно е невярващо за Вас, но можете да печелите задоволителни суми.

Измислете здравословна дъвка

Бихте могли да предизвикате революция по целия свят с тези дъвки… Само си представете, че имате на разположение дъвка, която премахва лошия дъх и в същото време съдържа полезни за здравето вещества, които регенерират и лекуват устната кухина. Всеки би искал да има тази дъвка!

Отдавайте складово помещение за интернет бизнесите

Онлайн магазините и хората с бизнес от вкъщи често нямат помещение или място, където да съхраняват и приготвят стоки за клиентите си. Те се нуждаят от склад по закон. Затова бихте могли да им предложите такава услуга, като им отдавате под наем складово помещение.


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.