Скритите камери – печеливш бизнес

Пари от писане » Ако владеете силата на думите, може да постигнете финансова стабилност и с писане.

Скрити камери

Тенденции в шпионската техника

Всеки е попадал в ситуация, при която му се е искало да може да „види през стените“ на стаята какво се случва в съседното помещение или да чуе важен разговор, до който няма достъп. Любопитството и стремежът да се разплитат заплетени случаи или да се получат отговори на възлови въпроси, е подтикнало умовете на техниката да създадат стотици технически приспособления за извършване на шпионска дейност. Това са всеизвестните подслушватели тип „бръмбар“, микро слушалки, големи колкото главичката на карфица и миниатюрни камери, които незабележимо могат да бъдат скрити във всякакви лични принадлежности и т. н.

Днес най-разпространената специализирана шпионска техника са скритите камери, поради възможността локално или от дистанция да записват не само картина, но и звук. Съвременните тенденции в техниката за тайно снимане се развиват все по-успешно. Незабележимите помощници на умелите шпиони стават все по-малки и по-трудно откриваеми.

Камери се вграждат в стенни часовници, които освен, че отмерват часове, минути и секунди, снимат всичко, което се случва в дадено помещение. Скрити камери може да се поставят в слънчеви или диоптрични очила, шапки с козирки, писалки, дистанционно за кола, катарама на дреха или копче от дреха, дори и в кутия от цигари.

Колкото по-обикновен и широко използван е предметът на следеният му притежател, толкова по-малко подозрителен е той, което го прави идеален, за да приюти скрита камера. Доста често въпросната шпионска техника се монтира в домашни и битови уреди и аксесоари, като единствено опитното око на обигран детектив или специалист по шпиониране, може да заподозре нейното присъствие.

Резултатът – осъществяване на видеомониторинг, необходимо за охраната на летища, хотели, магазини, административни и частни сгради, банки и офиси. Все по-често скрити камери се инсталират в училища и други обществени сгради.

Благодарение на това, че всяка търсена стока се превръща в печеливш бизнес, днес всеки може лесно да се снабди със шпионска техника. Една мъдра поговорка обаче гласи:

Който подслушва, чува себе си.

WhitePress
» Международна платформа за разпространение на съдържание, свързваща дигитални PR и медийни агенции и рекламодатели със собственици на уеб сайтове и инфлуенсъри.

author

Анелия Георгиева

Професионален опит с авторски текстове – от футболни прогнози и статии за билярдни маси, до теми за панически атаки и алкохолизъм, както и с текстове с цел SEO.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.