Представи бизнес

маркетинг чрез съдържаниеЕфективен метод да привлечете потенциални клиенти е маркетингът чрез съдържание, отговарящо на техните въпроси. Съдържанието им помага да открият Вашия бизнес и, ако то е достатъчно полезно и информативно, те сами ще установят връзка с Вас.

Какво е маркетинг чрез съдържание?

Пример от ежедневието
Мария е частен психолог. Тя упражнява успешно професията си във Варна, но внезапно ѝ се налага да се премести в София, където не познава никой. За да намери нови клиенти в столицата, тя си направила малък уеб сайт визитка. За да привлече потенциални клиенти към него, използвала платени реклами в Google. Започнали позвъняванията.

За съжаление, след първите позвънявания и консултации измежду 20-те души, които посетили кабинета ѝ в продължение на 2 месеца, Мария се озовава само с един редовен клиент. Останалите не били готови да се доверят на психолог и просто ѝ отнемали времето. Мария стигнала до заключението, че не се нуждае от клиенти, които търсят психолог в Интернет.

Вместо да плаща за реклами, тя започва да пише статии в софийски сайт относно подобряването на качеството на живот, четим от хора, които смятат, че живеят непълноценен живот. Така те прочитали статиите на Мария и формулирали чрез тях собствените си проблеми. Доверието към психоложката нараствало, а посещенията в кабинета ѝ зачестяват всеки ден и с постоянство.

Изводът
Маркетингът чрез съдържание е привличане на потенциални клиенти с помощта на полезно и интересно съдържание. Не с реклама, не с препоръка от приятели, а именно чрез съдържание, което води до по-висока степен на доверие в потребителите. Не мислете за това как да продавате продукта или услугата си, а за това какви проблеми той/тя може да реши. Какъв е продуктът или услугата? Как влияе на обкръжаващата го/я реалност? Кому наистина е необходим/а?

CMI (Content Marketing Institute) дава ясно обяснение за стойността на съдържанието:
Маркетингът чрез съдържание генерира три пъти повече потенциални клиенти, отколкото платеното търсене с 1 изразходван долар. Създаването на висококачествено съдържание е най-ефективният метод за SEO оптимизация. Всеки ден хората споделят 27 милиона фрагмента от информация. Стойностното съдържание може да предизвика голям интерес сред читателите. 80% от хората предпочитат да правят изводи за компанията въз основа на прочетена публикация, а не реклами. 82% от потребителите са по-лоялни към компанията, след като са прочели актуалното съдържание.

Маркетинг и PR услуги
Публикуване на маркетинг публикация.
Десктоп и мобилна видимост.
Изпращане на готов текст за публикуване →
299.00 BGN
150.00 EUR
Публикуване на PR материал (прес релийз/прессъобщение) в IT PRESS категорията.
Десктоп и мобилна видимост.
Изпращане на готов материал за публикуване →
69.00 BGN
35.00 EUR
Написване на PR материал (прес релийз/прессъобщение) и публикуването му в IT PRESS.
Десктоп и мобилна видимост.
Изпращане на суров материал за оформяне и публикуване →
139.00 BGN
70.00 EUR
Рекламно каре с текстов анонс в страничната лента. Заглавие с линк до 35 символа плюс описание до 60 символа. Десктоп и мобилна видимост. Две достъпни позиции. Годишна цена: 320.00 BGN/160.00 EUR.

Рекламно каре с текстов анонс над всяка публикация. Заглавие с линк до 35 символа плюс описание до 60 символа. Десктоп и мобилна видимост. Една достъпна позиция. Годишна цена: 430.00 BGN/215.00 EUR.

Посочените цени са с ДДС 0%. Разплащателни методи: банков превод (SEPA), PayPal (кредитна/дебитна карта).