Представи бизнес

маркетинг чрез съдържаниеЕфективен метод да привлечете потенциални клиенти е маркетингът чрез съдържание, отговарящо на техните въпроси. Съдържанието им помага да открият Вашия бизнес и, ако то е достатъчно полезно и информативно, те сами ще установят връзка с Вас.

Какво е маркетинг чрез съдържание?

Пример от ежедневието:
Мария е частен психолог. Тя упражнява успешно професията си във Варна, но внезапно ѝ се налага да се премести в София, където не познава никой. За да намери нови клиенти в столицата, тя си направила малък уеб сайт визитка. За да привлече потенциални клиенти към него, използвала платени реклами в Google. Започнали позвъняванията.

За съжаление, след първите позвънявания и консултации измежду 20-те души, които посетили кабинета ѝ в продължение на 2 месеца, Мария се озовава само с един редовен клиент. Останалите не били готови да се доверят на психолог и просто ѝ отнемали времето. Мария стигнала до заключението, че не се нуждае от клиенти, които търсят психолог в Интернет.

Вместо да плаща за реклами, тя започва да пише статии в софийски сайт относно подобряването на качеството на живот, четим от хора, които смятат, че живеят непълноценен живот. Така те прочитали статиите на Мария и формулирали чрез тях собствените си проблеми. Доверието към психоложката нараствало, а посещенията в кабинета ѝ зачестяват всеки ден и с постоянство.

Изводът:
Маркетингът чрез съдържание е привличане на потенциални клиенти с помощта на полезно и интересно съдържание. Не с реклама, не с препоръка от приятели, а именно чрез съдържание, което води до по-висока степен на доверие в потребителите. Не мислете за това как да продавате продукта или услугата си, а за това какви проблеми той/тя може да реши. Какъв е продуктът или услугата? Как влияе на обкръжаващата го/я реалност? Кому наистина е необходим/а?

CMI (Content Marketing Institute) дава ясно обяснение за стойността на съдържанието:
Маркетингът чрез съдържание генерира три пъти повече потенциални клиенти, отколкото платеното търсене с 1 изразходван долар. Създаването на висококачествено съдържание е най-ефективният метод за SEO оптимизация. Всеки ден хората споделят 27 милиона фрагмента от информация. Стойностното съдържание може да предизвика голям интерес сред читателите. 80% от хората предпочитат да правят изводи за компанията въз основа на прочетена публикация, а не реклами. 82% от потребителите са по-лоялни към компанията, след като са прочели актуалното съдържание.

Бизнес представяне
PR материал: представяне на бизнес, събитие, продукт или услуга с маркетинг публикация – десктоп и мобилна видимост (пример с подготвен от нас материал). Контактна форма ✎…69.00BGN
35.00EUR
Публикация въпросник – отговаряте на въпроси, зададени предварително като ориентация за формулиране на публикацията (пример). Формуляр с въпроси ✎…19.90BGN
10.00EUR
Интервютата и стартъпите са със свободно публикуване.0

Написването на текст може да заявите на копирайтърите от страницата Екип или да ни предоставите подготвен от вас материал.


Ако желаете да подкрепите труда на авторите за поддържането на сайта с полезно съдържание (проучвания, анализи и статистики), може да направите дарение от бутона по-долу. Съответно ще ви се отблагодарим с безплатно публикуване на предоставен от вас текст.
Подкрепа с дарение