Представи бизнес

Ефективен метод да привлечете потенциални клиенти е маркетингът чрез съдържание, отговарящо на техните въпроси. Съдържанието им помага да открият Вашия бизнес и, ако то е достатъчно полезно и информативно, те сами ще установят връзка с Вас.

Какво е маркетинг чрез съдържание?

Пример от ежедневието
Мария е частен психолог. Тя упражнява успешно професията си във Варна, но внезапно ѝ се налага да се премести в София, където не познава никой. За да намери нови клиенти в столицата, тя си направила малък уеб сайт визитка. За да привлече потенциални клиенти към него, използвала платени реклами в Google. Започнали позвъняванията.

За съжаление, след първите позвънявания и консултации измежду 20-те души, които посетили кабинета ѝ в продължение на 2 месеца, Мария се озовава само с един редовен клиент. Останалите не били готови да се доверят на психолог и просто ѝ отнемали времето. Мария стигнала до заключението, че не се нуждае от клиенти, които търсят психолог в Интернет.

Вместо да плаща за реклами, тя започва да пише статии в софийски сайт относно подобряването на качеството на живот, четим от хора, които смятат, че живеят непълноценен живот. Така те прочитали статиите на Мария и формулирали чрез тях собствените си проблеми. Доверието към психоложката нараствало, а посещенията в кабинета ѝ зачестяват всеки ден и с постоянство.

Изводът
Маркетингът чрез съдържание е привличане на потенциални клиенти с помощта на полезно и интересно съдържание. Не с реклама, не с препоръка от приятели, а именно чрез съдържание, което води до по-висока степен на доверие в потребителите. Не мислете за това как да продавате продукта или услугата си, а за това какви проблеми той/тя може да реши. Какъв е продуктът или услугата? Как влияе на обкръжаващата го/я реалност? Кому наистина е необходим/а?

CMI (Content Marketing Institute) дава ясно обяснение за стойността на съдържанието:
Маркетингът чрез съдържание генерира три пъти повече потенциални клиенти, отколкото платеното търсене с 1 изразходван долар. Създаването на висококачествено съдържание е най-ефективният метод за SEO оптимизация. Всеки ден хората споделят 27 милиона фрагмента от информация. Стойностното съдържание може да предизвика голям интерес сред читателите. 80% от хората предпочитат да правят изводи за компанията въз основа на прочетена публикация, а не реклами. 82% от потребителите са по-лоялни към компанията, след като са прочели актуалното съдържание.

Маркетинг и PR услуги
Публикуване на маркетинг публикация.
Десктоп и мобилна видимост.
Изпращане на готов текст за публикуване →
300.00 BGN
150.00 EUR
Написване и публикуване на маркетинг публикация.
Десктоп и мобилна видимост.
Заявка за написване на маркетинг текст за публикуване →
450.00 BGN
225.00 EUR
Публикуване на PR материал (прес релийз/прессъобщение) в IT PRESS категорията.
Десктоп и мобилна видимост.
Изпращане на готов материал за публикуване →
100.00 BGN
50.00 EUR
Написване на PR материал (прес релийз/прессъобщение) и публикуването му в IT PRESS.
Десктоп и мобилна видимост.
Изпращане на суров материал за оформяне и публикуване →
250.00 BGN
125.00 EUR

Рекламно каре с текстов анонс над всяка публикация. Заглавие с линк до 35 символа плюс описание до 80 символа. Десктоп и мобилна видимост. Една достъпна позиция. Месечна цена с годишен абонамент: 80.00 BGN/40.00 EUR. Заявете позицията →


Банер позиция → Технически изисквания: размери – 485×60 px, стандартен банер – анимиран или статичен, разположен в горната дясна част на всяка интернет страница. Максимален размер на файла – 50 kb. Формат на файла – JPG, GIF, PNG. Поддържа се на десктоп, таблет, мобилни телефони. Third party script serving – не.
Месечна цена: 120.00 BGN/60.00 EUR с годишен абонамент. Бонус: безплатна изработка на рекламния банер и последващи актуализации при нужда.
Заявете позицията →


Статистика за посещаемостта през 2019 г.

посещаемост на сайта

Над 78% от аудиторията на сайта е от България. Сред нея са представителите на финансовия сектор, IT и технологии, консултации и медии.

„Интер Реклама“ се чете най-много в София – над 42% от читателите на сайта са от столицата. Следват градовете: Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Пазарджик.

Сайтът се радва на органичен трафик от търсачките (Organic Search) с 65,40%. Следват: директен трафик (Direct) 18,70%, Referral 13,90%, Social 1,90%.


Посочените цени са с ДДС 0%, съгласно чл.113, ал.9 от ЗДДС. Разплащателни методи: банков превод (SEPA), PayPal (кредитна/дебитна карта).