Алтернативната възможност за намиране на интересно име за .bg домейн

Ако сте пред изграждане на собствен уеб сайт, със сигурност ще искате интересно име за вашия домейн. Но тъй като много .bg домейни вече са заети, ще трябва да намерите свободно име. В наши дни става все по-трудно да се намери домейн име, което е лесно за запомняне, специфично и свободно.

.bg домейн

Какво бихте направили, когато желаното от вас име е собственост на някой друг? Вероятно ще опитате да го купите от собственика, ако е толкова важно за вас. Но в повечето случаи се оказва доста скъпо.

За улеснение бихте могли да използвате adresi.bg в търсене на идеалния домейн – от 3-буквен до 5-буквен. Adresi.bg е алтернативното място, където сред предложените домейн имена може да изберете най-подходящото за дейността ви и да се позиционирате по-лесно в Интернет. Покупната цена варира от 200 до 260 лева, като годишното подновяване на домейна е със стандартната в Register.bg стойност: 58.67 лева без ДДС или 70.40 лева с ДДС.

На практика се случва така, че за сравнително ниска цена се сдобивате с подходящото име за .bg домейн, регистрирано от Adresi.bg. Вие ще сте собственик на домейна след заплащането му към Адреси.БГ, като преди това сте изпълнили стъпките: регистрация в Register.bg и отбелязване на „Прехвърляне на регистрацията на домейна“ като основание за ползване на името.

Основни препоръки относно избора на домейн име

Лесно за изписване: Намирането на име на домейн, което е лесно за изписване, е от решаващо значение за онлайн успеха на вашия сайт.

Кратко: Ако името на вашия домейн е дълго и сложно, рискувате потребителите да го въведат погрешно. Кратко и елементарно е отговорът.

Ключови думи: Използвайте ключови думи, които описват вашия бизнес и услугите, които предлагате, като включите тези думи, които хората биха въвели, когато търсят продукти или услуги от този тип. Това ще ви помогне да подобрите класирането си при търсене и същевременно ще увеличите трафика към сайта.

Лесно за запомняне: Предаването от уста на уста зависи от лекотата, с която даден домейн може да дойде на ум у потенциален клиент. Не искате да бъдете компанията с ужасния уеб сайт, чието име на домейн никой не може да си спомни.

Запазена марка: Уверете се, че избраното от вас име не е запазена марка или използвано от друга компания. Това може да доведе до огромни правни проблеми, които биха ви стрували цяло състояние.

Избягване на тирета и цифри: Използването на тирета и цифри затруднява потенциалните клиенти да изрекат устно името на домейна и да го запомнят.

Горепосочените препоръки са изпълнени от Adresi.bg. Домейните са от почти всяка сфера на дейност, като част от тях са с история и подходящи за бърз SEO старт и по-добро класиране в Google.

author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.