Придаване на характер на домашния интериор с метални аксесоари

Строителство, автомобилостроене, транспорт и … интериорни аксесоари – металът се използва в значително огромни мащаби. Но днес ще се спрем на метални аксесоари за украса на всекидневни или други стаи в къщата.

За какви аранжировки са подходящи съвременните метални аксесоари?

На какви декорации си струва да обърнете специално внимание?

Въпреки че металът в интериора се свързва предимно с индустриалния стил, той може да украси и помещения, аранжирани в друга естетика. Това се дължи на универсалния цвят на метала – най-често сребрист или златист, който идеално ще пасне както на класическо, така и на модерно помещение.

Какво трябва да имате предвид, избирайки метални аксесоари за украса на дома?

метални аксесоари

Металът в класическия интериор ще бъде елемент, който се откроява на фона на цялата стая. Ако допълнително изберете аксесоар от метал със златно покритие, всичко ще напомня на ретро декор.

Металът в модерния интериор ще подобри още повече футуристичната подредба. За този тип стая са подходящи както сребърните, така и златните метали. Изборът им се определя от цветовете, които доминират в интериора.

Вече знаете, че металът е универсален материал и аксесоарите от него ще подхождат на всеки интериорен стил. Така че е време да прецените какви аксесоари харесвате най-много.

Метални декорации за всекидневна

метални декорации

Декорациите за всекидневната могат, от една страна, да се открояват от цялата аранжировка, а от друга – да я допълват. Тези, предназначени да привлекат внимание, е най-добре да се окачат на стената или да се поставят на такова място, че да се виждат от входа.

Часовници

метални часовници за стена

Никога ли не сте обръщали внимание на часовниците в дома си? Убедете се сами, че тези аксесоари могат да бъдат основен елемент от интериорния дизайн. Закачете часовник на стената над камината или скрина. Уверете се, че на останалата част от стената няма картини, които биха могли да отвлекат вниманието от основната декорация. Можете да поставите и малки вази на камината или шкафа.

Стенни картини със сребърни рамки

картини със сребърни рамки

Окачването на картини по стените е един от най-ефективните методи за декориране на всекидневната. Въпреки това, трябва да го направите умело, така че декорациите да не внасят хаос в стаята.

Как да избегнем злополуки при окачване на картини?

В допълнение към проверката дали всички приставки са поставени равномерно и на правилното място, обърнете внимание и на рамките. Тези елементи трябва да привличат вниманието. Точно такива са металните рамки, които от една страна са много елегантни, а от друга – благодарение на гладката си, сребриста структура – насочват погледа на наблюдателя към това, което е рамкирано.

Метални вази

метални вази

Друг метален аксесоар, привличащ вниманието, е вазата. Вазите във формата на бутилка могат да бъдат поставени на шкаф, масичка за кафе или дори на пода до камината или входа – можете лесно да ги поставите на всяко място. Ако смятате, че само вазите не са ви достатъчни, поставете в тях една роза или друго цвете – независимо дали изкуствено или естествено.

Декоративни закачалки

декоративни закачалки

Въпреки че закачалките не привличат особено внимание, те са много полезна част от оборудването във всеки хол, особено ако е свързан с антрето. Металните закачалки са много издръжливи, благодарение на които могат да издържат тежестта дори на по-дебели пуловери или якета.

От друга страна, те имат много деликатна форма, така че можете да ги окачите не само в антрето, но и например близо до фотьойли или дивани и да превърнете малките кукички в държачи за декоративни вериги или висящи фенери .

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.