Съживяване на скучния интериор с помощта на стенни декорации

Белите стени ви се струват скучни? Съживете ги с правилните декорации. Комбинацията от текстури, материали и цветове ще прогони скуката от вашия интериор. Ето някои идеи, които бихте могли да приложите.

Сет картини

сет картини
Сет картини за уникална атмосфера – setwallart.com

Белите стени са перфектен фон за картини и други предмети на изкуството. Можем да покажем нашите платна или произведения, направени от нас или дори от нашите деца. Или да закупим подходящите платна от специализиран магазин за картини. Абстрактните са подходящи за бели, минималистични пространства. Сет картини, издържани в интензивни цветове, са ободряващи и се съчетават добре с всякакви декори.

Стикери за стена

стикери за стена

Те помагат да се украси не само детска стая, както може да изглежда, но и кухня, баня и дори всекидневна. Могат да действат като малък акцент, а също и да доминират върху повърхността на стената. Всички стикери имат едно общо предизвикателство: карат те да се усмихнеш неволно.

Текстура на стената

текстура за стена

Бялата стена, при това гладка, предразполага към скука. Ако не искате да добавяте допълнителни цветове, разнообразете текстурите. Препоръчителни са стенни облицовки, имитиращи бели тухли. Те не само ще оживят повърхността на стената, но ще добавят характер към целия интериор. Такава стена може да бъде допълнително подчертана, за да се открои текстурата.

Цветни акценти

цветни акценти

Най-лесната рецепта за преодоляване на монотонния бял интериор са цветните акценти, независимо дали под формата на сет картини, цветни мебели, като столове или цветни възглавници на дивана. В интериора е добре да присъства наситено червен цвят, който оживява пространството.

Декоративни панели за стена

декоративни панели за стена

Не е необходимо да покривате цялата повърхност на стените с тях, а само фрагмент. Предлаганите на пазара десени предлагат много възможности за аранжиране. Повечето от тези стенни панели са лесни за сглобяване, а при необходимост и за разглобяване. Някои също ви позволяват да изолирате стаята от шум, което е безспорно предимство.

Растения в интериора

растения в интериора

Това е един от най-лесните и същевременно най-евтините и бързи начини да внесете живот и свежест във вашия интериор. Саксийните растения ще красят интериора дори години наред, а рязаните цветя ще донесат дъх на радост за няколко дни. Струва си да изберете видове с различен размер, форма и цвят.

Гипсови розетки

гипсови розетки

Гипсови розетки могат да се появят например на стената в центъра на хола или дори в антрето. Интересно решение ще бъде боядисването им в различни пастелни цветове. Всички декоративни елементи от мазилка много лесно се пребоядисват впоследствие.

Фототапети

фототапети

Оптичните илюзии могат да се използват не само за интериорна декорация, но и за придаване на дълбочина и оптична корекция. Съвременните тапети ще ни позволят да запазим избрания от нас цветови тон и в същото време да оживим интериора.

Увеличете разстоянието до тавана

интериор таван

Ако искате да оживите бял интериор, но без да пречите на стените, насочете вниманието си към тавана или пода. Накарайте ги да играят главната роля в стаята. Има много възможности, например, таван с дървени греди или боядисан в избран от вас цвят. От друга страна, на пода може да се постави цветен килим, който да се превърне във фокус на интериорната подредба.

Играта на светлините

игра на светлините

Разнообразното осветление прави белия интериор по-уютен, а играта на светлините оживява монотонните повърхности. Струва си да помислим за декоративно осветление, с което ще се осветяват шкафове, витрини или картини по стените.

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.