Как да изберем перфектния монитор за игри и филми


Гледането на филми може да бъде загуба на време, ако не им се наслаждавате на професионален монитор. Ето защо, когато избирате подходящ монитор за игри и гледане на филми, трябва да вземете предвид редица функции, включително усещанията за изживяването при гледане, наситеност на цветовете, възможност за HDR (висок динамичен обхват).

За да изживеете кинематографичната творба по оптималния начин, ще ви е необходим високопроизводителен монитор, който предлага широка гама от цветове, за ярко качество на изображението и висок контраст, запазващ фините детайли.

монитори за игри

Любителите на филмите и игрите избират монитори с 3K и 4K резолюция, за които отзивите задължително съдържат похвални думи като „впечатляващ, уникален, невероятен“. Разбира се, има и по-мощни монитори, като по-висока разделителна способност, съответно 8K.

За да се насладите напълно на филмите и игрите, е добре да вземете предвид разделителната способност, когато решавате да закупите монитор. В случай на стари филми или игри това може да няма значение, защото те не са конвертируеми и следователно изглеждат еднакво – но за последните заглавия това може да е от ключово значение за преживяването.

Моделите, които също са с HDR (High Dynamic Range) технология, имат богати светлинни и тъмни градации, което помага да се гледат по-тъмни сцени от филми и игри.

Друг важен аспект е да изберете голям Ultra-Wide монитор, защото предлага възможността да имате невероятно, кинематографично изживяване на цял екран. Обикновено Ultra-Wide моделът е със съотношение на екрана 21:9, което е чудесно за гледане на филми. Ако размерът на монитора е между 21-27 инча, филмите се виждат „добре“, а ако надвишава 30 инча, тогава ефектът, създаден от филмите, е наистина впечатляващ, когато се гледат на цял екран.

Изберете монитор със сертификат TÜV Rheinland

Висококачествен TÜV Rheinland – сертифициран монитор ще предпази очите ви от синя светлина. Това е много важно, независимо дали го използвате за игри или за гледане на филми. Мониторът се използва дълго време, така че трябва да осигурява комфортна среда, гладко игрово изживяване, да не уморява очите.

В днешно време използването на компютри се увеличава, особено сред младите хора, които са запалени по игрите. Също така през последните две години дистанционната работа става все по-разпространена и за това е добре да се държи сметка за здравето. Използването на монитор, сертифициран от TÜV Rheinland, може да защити зрението ви, да предотврати симптомите от вредното въздействие на синята светлина, излъчвана от цифровия дисплей, когато сте в интернет за дълго време.

Този сертификат на TÜV Rheinland няма отрицателни ефекти върху дисплея, не влияе на точността на цветовете, а само намалява синята светлина. С такъв монитор можете да се наслаждавате на по-естествени изображения и видеоклипове, имате и защита срещу синя светлина, която не влияе на контраста и разделителната способност на изображението, когато потиска яркостта на екрана.


author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.