Интериорен дизайн на малка и голяма кухня

 интериорен дизайн на кухня

Кухнята е най-използваното помещение в дома, затова трябва да се планира как ще изглежда преди ремонт, а за предпочитане и преди закупуването на жилище.

Какво помага за визуалното разширяване на пространството в малка кухня?

малка кухня

На първо място, това са стените и подовите плочки в светли цветове. При създаването на дизайна на малка кухня е необходимо да се вземе предвид всеки детайл до всеки милиметър площ. Важно е да се помисли за удобна подредба на мебелните модули, така че лесно да се отварят всички шкафчета.

Изключително нежелателно е в малко помещение да се използват мебели в тъмни тонове. Тук съвършено се вписват мебелите с полупрозрачно стъкло, малки метални елементи и т.н. На прозорците отлично ще изглеждат къси завеси и цветни щори.

Повече светлина с голяма кухня

голяма кухня

Когато става въпрос за голямо пространство, възможностите за интериорен дизайн са много повече. Независимо дали кухнята е компактна или кухня-трапезария, първоначално трябва да се вземе решение за стила на интериорния ѝ дизайн. Oсобено ако това е кухня, комбинирана с трапезария или хол, трябва да се придържа в една посока.

Тук се откриват отлични възможности и за внедряване на различни елементи и интериорни предмети. Може да се използват разнообразни текстури, цветове, материали. По същия начин е възможно да се играе по оригинален начин в контраста на цветовете, което ще придаде на помещението особен чар и уникалност.

Голямата площ позволява използването на островна кухня, в която има отделни мебелни блокове. В центъра на такова кухненско помещение ще бъде разположена готварската печка, а всички останали елементи могат лесно да бъдат разпределени в другите части на помещението.

Напоследък мнозина отдават предпочитание на вилата, която е твърде близка до кънтри стил с по-мек и модерен вид. Бар плотът, едновременно служещ и като трапезна маса, ще оползотворява добре пространството, придавайки му динамика и индивидуалност.

кухня кънтри стил

Модерната кухня от ръцете на експертите свидетелства за практичност, стилен дизайн и минимум трудности при почистването. Тук няма как да не споменем и Kuhnia.BG, приобщаваща в себе си студио за дизайн на кухни и интериорен дизайн, както и списание за архитектура и интериори с интересни статии за вдъхновение. Екипът ѝ от млади дизайнери се стреми да създава иновативни и свежи проекти, отговарящи на професионалните стандарти със смели и съвременни решения.

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.