Безплатна реклама


Трябва ли Ви безплатна реклама? Какво по-подходящо място от Интернет. Сега му е времето!

Реклама по време на криза

Мастити експерти по маркетинг твърдят, че по време на криза в никакъв случай не бива да се допуска една голяма, непоправима грешка: да се орязват рекламните бюджети. Най-интересното в случая е това, че и собствениците на проспериращи фирми напълно и безусловно споделят това мнение.

Майкъл О’ Лиъри, мениджър на ирландската low cost компания Ryanair смята, че във времена на икономически възход и идиотите могат да печелят. Докато кризата е едно истинско предизвикателство за фантазията, изобретателността и находчивостта на бизнесмена. Според него огромна роля в това отношение играе иновативната реклама.

Подобни схващания движат и бизнеса на Domino’s Pizza. Тук смятат, че тези, които продължават да рекламират с пълна сила продуктите си по време на кризата, след нея ще пожънат огромни дивиденти и ще спечелят много големи пари.

Компанията залага все повече и повече на своя комерсиален сайт за поръчки, който ѝ помогна да съкрати персонала си наполовина. Освен това поръчките по Интернет сами по себе си удвояват оборота на тази забележителна фирма. Защото рекламата на сайта в Мрежата е настъпателна и агресивна, тъй като е с пъти по-евтина от рекламата на компанията офлайн.

Хубаво е, че и много наши бизнесмени разбират това. „Финансовите институции променят начина си на комуникация с техните потребители“, каза наскоро Николай Неделчев, управляващ директор на Publicis Marc Group.

„Използват се нетрадиционни маркетингови решения, интернет реклама, sms комуникиране, общуване в социалните мрежи и др. Компаниите, които инвестират в маркетингови комуникации по време на криза, придобиват много по-голям пазарен дял след края ѝ.“

Апостол Апостолов Всичко това идва да рече, че кризата в никакъв случай не променя законите на маркетинга. Напротив, колкото повече залагаме на тях СЕГА, колкото повече рекламираме в тези трудни времена, толкова по-удивителни резултати ще пожънем след време.

Текстът е предоставен от Апостол Апостолов, собственик на www.SuperAstro.net.


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Едно мнение за “Безплатна реклама

  1. Както винаги, интересно и полезно четиво от теб, Петя!
    Ще се опитам да използвам нещата за популяризирането на новия ми проект: IskamRabota.com 😉

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.