Седем неоспорими предимства на зъбните импланти

зъбни импланти

Зъбните импланти – иновативната алтернатива на зъбния мост, набират все по-широка популярност. И двете дентални техники се прилагат в случай на липсващ зъб или на такъв, за който вече не съществува медицинско основание и възможност да бъде излекуван, тоест трябва да бъде отстранен.

Според д-р Александър Вълев внедряването на зъбни импланти е по-удачният избор от поставянето на мост поради многото неоспорими предимства. Седем от тях сме поместили по-долу, а Вашият личен зъболекар може да ви ги разясни в детайли при необходимост от подобна интервенция:

  1. По сравнение със зъбния мост, зъбният имплант е далеч по-щадящ за зъбодържащия апарат. Неговата функция се проявява в това да «поема» дъвкателното налягане. Поставянето на зъбен мост води до пренатоварване на зъбодържащия апарат на носещите моста зъби, докато при наличие на имплант такъв риск няма.
  2. Поставянето на зъбен имплант, за разлика от мост, не изисква изпиляване на съседните зъби. По този начин зъбите се запазват интактни и се елиминира риска от умъртвяването им.
  3. Зъбните импланти разполагат с доказана превантивна функция срещу костна атрофия. Поемайки дъвкателното налягане от импланта, костта в дадения участък се запазва, а в някои случаи дори се удебелява.
  4. Зъбните импланти са с отличен краен естетически резултат – изглеждат като истински зъби.
  5. Възстановяването след имплантиране на нов зъб е сравнително кратко и не изисква специални процедури. Пациентът трябва да поддържа перфектна хигиена в устната кухина и това е всичко.
  6. След поставяне на зъбните импланти пациентът не страда от нарушен говор или дъвкателна способност. Трябва да се отбележи, че при намалена дъвкателна функция се стига до риск от проблеми със съседните зъби и храносмилателната система.
  7. Противно на мнението, че зъбният имплант е скъпо лечение, цената на имплант с корона е аналогична на хубав зъбен мост от три коронки. Имплантирането на нов зъб е много по-рентабилен избор. Това е така, защото имплантът е с много по-дълъг «срок на годност».

Безспорно имплантологията е бъдещето на денталната медицина.

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.