Златен медал за България


seo olympics 2012

Международна Seo Олимпиада 2012

България грабна златен медал

Знаете ли, че според неофициални данни в България и Албания има най-много SEO оптимизатори на глава от населението? Дори и да ви звучи като шега, това е факт, който вероятно има значение и обуславя успеха на страната ни в проведената Международна Seo Олимпиада през лятото на 2012 година.

Да, в периода от 30 Юли до 13 Август тази година, ние българите успяхме да си сътрудничим взаимно и да преминем успешно през всичките пет олимпийски задачи, предвидени от организаторите на състезанието Link-Assistant, предлагащи един от най-използваните софтуери за Seo. Нещо повече – преборихме се с 342 страни и с общо 3170 участника в олимпиадата, като по този начин се увенчахме с по един златен, сребърен и бронзов медал.

Кратка предистория. В нощта на 28-ми юли в два от най-популярните родни форума за фрийланс дейност – predpriemach.com и searchengines.bg, темата „Да представим България подобаващо!“, стартирана от Poltargaista, привлече и събра ентусиазирани млади хора, които със самочувствие и увереност в своите възможности се включиха в надпреварата.

Развитието на състезанието беше оспорвано и напрегнато като на филм. Всяка една задача бе обсъждана и разнищвана от потребителите на форума, всяка спечелена точка бе повод за радост у всеки, ангажирал се с тази интернет олимпиада. В крайна сметка в резултат на знанията и уменията на българските seo оптимизатори, страната ни изпревари държави като САЩ, Индия, Англия, Италия, Русия. Участниците в олимпиадата доказаха, че не само притежават знания на високо ниво, но и умеят да печелят, като се обединят около една идея.

България спечели златен медал за най-много събрани точки, като изпревари САЩ и Бангладеш. Нашият участник Д. Стайков спечели iPhone 4S. Наградата „SEO Gurus“ – най-голям процент отговори на трудни задачи – грабна Англия, ние се наредихме на второ място, а на трето се класира Бангладеш. Бронзовият медал извоювахме в категорията „Най-бързо растящ отбор“ (най-голям процентов ръст), като се наредихме след Норвегия и Албания.

Постижението на българските участници е на световно ниво и заслужава нашето уважение. Новината, че България грабна три медала от олимпиадата, без съмнение е повод за гордост. За съжаление родните медии почти не отразиха този успех. Въпреки това смело можем да кажем, че представителите на страната ни наистина успяха да ни представят подобаващо, играейки като истински силен и респектиращ отбор.

Очакваме с нетърпение следващото предизвикателство, което организаторите обещават да проведат през 2014 година, както и интервю с предприемачът Банко Стоянов (Blinky) в октомврийския брой на Hicomm.bg

Photo: www.link-assistant.com


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Едно мнение за “Златен медал за България

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.