Уханията на Lancome запленяват с френска класа и изтънченост

Френската марка за парфюмерия и козметика Lancome е една от емблематичните в сферата на уханията и красотата. Тя запазва водещите си позиции вече близо 90 години. Брандът Lancome е основан през 1935 година от Арман Петижан. Той избира името на своята компания, вдъхновен от руините на замъка Le Château de Lancosme, разположени в района Brenne, в сърцето на Франция. Като символ на Lancome се утвърждава красивата и ароматна кралица на цветята – розата, а причина за това е фактът, че замъкът Le Château de Lancosme е заобиколен от розови насаждения. Етерично масло от роза присъства в много от ароматните композиции, разработвани за Lancome през годините.

уханията на lancome

Над 170 са парфюмите в каталога на Lancome

В началото Lancome се съсредоточава в производството на парфюми, като лансира 5 ухания още в първата година на съществуването си. Ароматите Tendre Nuit, Bocages, Conquete, Kypre и Tropiques са представени през 1935 година, навреме за Световното изложение в Брюксел. През годините са разработени повече от 170 парфюма Lancome. Ухания за изтънчения френски бранд проектират парфюмеристи като Жак Кавалие, Арман Петижан, Кристоф Рейно, Кристин Нагел, Аник Менардо, Кристиан Бишер, Тиери Васер, Морис Русел, Онорин Блан, Оливие Полж, Доминик Ропион, Ан Флипо, Натали Лорсон, Оливие Кресп, Фабрис Пелегрин, Хари Фремонт, Алберто Мориляс, Франсис Кюркджиян, Софи Лабе, София Гройсман, Алиенор Масене и др.

Година след създаването си, Lancome представя и първите си козметични продукти

Създателят на Lancome Арман Петижан разширява кръгозора на своята компания, като решава да я наложи и в сферата на луксозните продукти за грижа за кожата. Началото е поставено от Nutrix – възстановяващ крем, подходящ за всеки тип кожа, лансиран през 1936 година. През следващите години са представени още продукти за грижа за кожата, подходящи и за мъже, както и качествена декоративна козметика, която подчертава красотата на всяка жена.

Световноизвестни топмодели и знаменитости участват в кампаниите на Lancome

От френския бранд внимателно подбират лицата, които по най-добрия начин ще представят класните им продукти. Любопитен факт е, че сътрудничеството на Lancome с великолепната актриса Изабела Роселини продължава цели 14 години, а от 2009 г. в кампаниите на марката участва нейната дъщеря – Елетра Роселини Видеман. Сред рекламните лица на Lancome е и Ема Уотсън.

Lancome е синоним за изтънченост и стил вече близо 90 години

Парфюмите на френския бранд, както и бялата и декоративна козметика на Lancome, са популярни и търсени в много страни по света. Сред най-харесваните ухания на марката са La Vie Est Belle, Hypnose, Tresor, Idole и др. В сферата на козметиката световно признание получава дълготрайната 24-часова спирала Lash idole, която през 2021 година се утвърждава като най-продаваният продукт и получава награди от бюти експерти. Забележително е и мобилното приложение, създадено за Lancome от софтуерния разработчик Perfect Corp. Благодарение на него дамите могат да изпробват виртуално различни видове грим, за да изберат най-подходящия за себе си.

Lancome поддържа своята световна популярност, като не изменя на основните си концепции, заложени още през 1936 година – да предлага висококачествени продукти с грижа и внимание към клиента.

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.