Училищно оборудване за повече мотивация на учащите

ученически столове
Учебната година е в разгара си. Независимо дали е началото на първия или втория срок от учебната година,  всеки загрижен родител трябва да подходи с разбиране към задълженията и ангажиментите, като помогне на детето си да се настрои по-лесно към реда в училище.

За целта нито игнориране на проблемите, нито наказания ще помогнат. Специалистите съветват да започнем като отделим достатъчно внимание за избора на училищни мебели.

Детското училищно обзавеждане е едно от нещата, които оказват най-силна мотивация над учебния процес. Разбира се, тук важи и обратното правило. Когато на учащия не са осигурени подобаващи условия и среда за обучение, липсата им може да го отблъсне от заниманията.

Всеки етап от детската възраст има своите трудни периоди. Според специалистите това е така, както когато сменя обстановката, така и когато е погълналото от рутината на ежедневието. Всичко това се отразява неблагоприятно в повечето случаи на ученето. За да не се стига до силни катаклизми, те съветват да се подбира специално училищното оборудване.

Насоки в полза на всеки родител

1. Помогнете на детето да се климатизира – колкото по-бързо се адаптира в новата учебна среда, толкова по-лесно ще се настрои на тема учене. За да стане по-плавен преходът, може да стимулирате с ново училищното обзавеждане, училищни мебели или дори нови ученически столове.

Не пренебрегвайте нито един проблем, който малчуганът или тийнейджърът се опитва да коментира с вас. Дори го подтиквайте да го прави. Това е може би най-добрата тактика в отношенията родител-ученик, а именно да сте приятел с него.

При избора на нови училищни мебели специалистите съветват още да се допитаме до ученика. Все пак мнението му има решаващо значение за това как в бъдеще ще го използва.

2. Интересувайте се от всичко, което се случва с детето ви в новия клас или новото училище. За целта, подтиквайте го да споделя, както за контактите с преподаватели и съученици, така и за обстановката. Това дали са удобни училищните мебели, какво училищно оборудване има в класните стаи и т.н.

3. Предразположете го към уютна среда – направете детската стая ведра и приятна за ученика. Дори средствата ви да са ограничени, опитайте да доставите радост за детето си, като му подарите нови неща, които да му помагат в училище.

Така например глобус на земното кълбо, от който ще се подготвя за часовете по география. Музикален инструмент, който отдавна иска и ще му помага, за да се разтоварва между домашните занятия, свързани с училище. Или дъска, на която да рисува като Пикасо.

Това са все ползотворни възможности, дори за да го откъснете от компютъра.

4. Самочувствието в наши дни е много важно, а първата проява за него е по отношение на материалните придобивки. И колкото да не ви се иска да има война и съревнование, проумейте факта, че детето ви има нужда от мотивираща учебна среда.

Уви, на много родители във времената, в които живеем, не им е приятно да гледат децата си умърлушени. Такива ситуации възникват често. Провокирани дори от факта, че съученикът му има несесер за 20 лева, а неговият струва само 4 лева.

Постарайте се да компенсирате нещата или поговорете с него като с голям човек. Обяснете по смилаем за детето начин, че в момента може да нямате възможност, но ще направите всичко по силите си, то да се чувства добре и наравно с останалите.

Снимка и текст: mega-m.org

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.