Скритата кухня – дългосрочна тенденция при кухни по поръчка

кухни по поръчка
Сливането на скрит кухненски бокс с дневна е актуалната тенденция при изработката на кухни по поръчка през последните години. С подобна маневра се прикрива кухненското оборудване, използвайки различни модерни дизайни.

Скритата кухня в интериора позволява рационално да се използва пространството и да се намали визуалния шум. Невидимите кухни могат да се скрият зад декоративни стенни панели, плъзгащи се врати, акордеон врати или комбинации от различни опции.

Те спестяват жилищни квадратни метра, маскират безпорядъка и поддържат единен интериорен стил в малък апартамент. Решението е идеално в следните ситуации:

  • при липса на място за пълноценна кухня – например в малки модерни студийни апартаменти;
  • усвояване на допълнителни квадратни метра чрез скрито кухненско пространство, ако е възможно, за обединяване на кухнята и дневната;
  • за експерименти в дизайна на апартамента и желание за създаване на нестандартна среда.

Кухнята, скрита в интериора, има няколко предимства:

  • модерно оформление на обстановката;
  • реализация на смели дизайнерски идеи;
  • възможност за използване на различни материали и видове фасади;
  • икономия на пространство в малки помещения.

Невидимата кухня, скрита зад декоративни панели или напълно оборудваната в шкаф, е най-търсената услуга за проектиране на кухни по поръчка.

Животът и рутината остават прикрити, останалото пространство може да се използва като дневна, кабинет, трапезария. Почистването при неочаквано посещение на гости е просто: достатъчно е да се притворят вратите или панелите.

В крайна сметка скритите кухни са просто още едно дизайнерско докосване.

Ако влезете в стаята и можете да познаете какво е скрито от погледа ви, тогава това е неуспех за дизайнера – казва Летиша Виалон от бюрото Fables de Murs. Успехът на решението се състои в това да направим кухнята напълно невидима. Тук е важен ефектът от неочакваното.

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.