Стилни решения за банята: дзен вдъхновение за повече удобство

Обзавеждане на баня
Източник: minimalisti.com

Вашият дом е мястото, където вашите мисли намират спокойствие.

Линейните форми на границата на съществеността, ясните цветове и природните ефекти, тънките нюанси – превръщат банята в търсената удобна и релаксираща среда. Ще надникнем в дзен философията на интериорното обзавеждане, без да цитираме дълбокомислени фрази на древни дзен философи, като преразгледаме няколко идеи, които биха могли да се впишат във всяка баня вкъщи като полезни и красиви решения в обзавеждането.

Дзен атмосферата или средата в банята е тази, която има за цел да ви накара да се отпуснете още с влизането в помещението. Това е ефектът за тези, които го желаят и търсят в есенциални форми. Следва да се откажете от всеки излишък или ексцентрична декорация за сметка на линейни и минимални форми, намиращи израз и естетическа стойност в бял или черен цвят и в ефекта на естествените природни материали.

Простите знаци на границата на графичността могат да предизвикат мощно въздействие върху настроението и подсъзнанието, и в същото време да направят пространството в банята функционално и напълно оборудвано. Така банята се превръща в помещение, където комфортът е предимно визуален.

Баня Дзен стил
Източник: minimalisti.com

Дзен философията в обзавеждането на баня не е готова схема. Тя е предложение и ориентация в един нов поглед към света и пространството. Затова всеки, който навлезе в тази философия, сам може да открие нови пътища и идеи в обзавеждането не само в къщната си баня, но и като цяло в домашния интериор и в живота си.

Дзен често противоречи на последните дизайнерски решения в обзавеждането, но запазва практическата и функционалната си съвместимост в помещенията. В същото време обаче добавя един изискан и изтънчен стил към интериора, който е вдъхновен от източни и азиатски философии. Дзен обзавеждането в банята приковава вниманието към важните детайли като:

  • зоната на мивката – интеграцията на чекмеджетата около нея, огледала, които следват нейната форма;
  • зоната на ваната или душа – опростяването на формите и линиите им;
  • повече униформеност и едноцветност.
Идея за баня
Източник: minimalisti.com

Ако се поинтересувате от дзен изкуството, може да почерпите идеи и вдъхновение за предстоящо освежаване на вашата баня.

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.