Слайдърите добавят излишно «тегло» към сайта

Пари от писане » Ако владеете силата на думите, може да постигнете финансова стабилност и с писане.

слайдър за уеб

Публикацията не претендира за обективност, но съдържа разумни идеи относно необходимостта от слайдъри при модерните уеб сайтове.

Скорост на зареждане

Слайдърите добавят излишно „тегло“ към сайта. По същество това са jQuery библиотеката и кодът на слайдъра. Повечето от слайдърите зареждат много изображения или друга информация, която се съдържа в тях или на началната страница при отваряне. Удачно е да се използва слайдър, когато информацията е съществено важно съдържание. В противен случай просто губите ценно време пред зареждането уеб сайта ви. Какво се случва, когато страницата се зарежда дълго време? Хората напускат, без да видят дори „красивия“ слайдър. Ако слайдърът ви е абсолютно необходим, обърнете внимание на скоростта на зареждане на сайта.

Слайдърите не са подходящи за призив към действие

Когато клиентите желаят плъзгач, те обикновено го искат по грешна причина. Плъзгачите са ценни само за демонстрационни цели – портфолио, презентации и т.н. Слайдърът не подбужда призив към действие.

Помислете над това как използвате Интернет. Вие зареждате дадена страница, виждате как плъзгачът превърта едно след друго изображение и чакате, за да кликнете върху това, което най-много ви е харесало? Не. Повечето от вас искат бързо и незабавно да стигнат до правилното място.

Със слайдър трябва или да чакате да видите какво има по-нататък и след това отидете на необходимия URL адрес, или да преминете по плъзгача посредством контролните бутони за управление и след това да щракнете върху желаната URL връзка. Изисква се повече търпение, а вероятността нетърпеливите да го сторят е едва 1% .

Слайдърите не са удобни за мобилни устройства

Защо? Слайдърът забавя зареждането на мобилния сайт (представете си само скоростта на зареждане с 3G или по-лошо) и още по-малко е удобен за използване на телефона. Не карайте потребителите да превъртат (скролират) надолу, докато достигнат важното съдържание. Предоставете им го директно.

Слайдърите разсейват

Дори не е нужно да се споменават всички фактори, отвличащи вниманието, които виждаме в плъзгачите. Виждали сте ги в комерсиалните сайтове. Огромни сенки. Луди блокове, покриващи страницата, докато превъртате.

Защо все още използвате плъзгачите?
Ето няколко причини:

  • лесен начин за излизане от кризата на дизайна;
  • клиентите така искат;
  • аау, това се движи!

Ако наистина ви е необходим слайдър:
Ако се налага да използвате слайдър, използвайте го за демонстрация и не на началната страница. Защо? Защото началната страница трябва да се зарежда бързо. Наистина бързо. Това се харесва и на Google, и на потребителите. При най-добра производителност плъзгачът може да се зареди за половин секунда, но и най-бавно може да се зареди почти за 5 секунди.

Подходящи примери за използване на слайдър:

  1. Визуализиране на продуктови снимки.
  2. Показване на галерии с изображения за портфолио.
  3. Демонстрация, демонстрация и отново демонстрация. Слайдърът е крайната цел, а не пътят към крайната цел.

Заключение: всеки слайд трябва да покаже това, което е част от общата тема на плъзгача. Не е нужен за началната страница, където първото изображение е банерът за събития, а следващият да бъде за услуги и третият – към формата за контакт. Абсолютно излишни и тежки елементи. Дайте им неподвижност в менюто, където им е мястото. Не ги набутвайте в скролиращ се блок.

И никога не използвайте слайдър сам по себе си за съдържание на страницата. Потребителите (и Google ) обичат думите. Дайте им думи и нагледен текст. Само един слайдър не е достатъчен.

WhitePress
» Международна платформа за разпространение на съдържание, свързваща дигитални PR и медийни агенции и рекламодатели със собственици на уеб сайтове и инфлуенсъри.

author

Petya Mladenova

Интернет предприемач и уеб девелопър. Онлайн реклама и PR. Посвещава времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова се погрижихме да деактивираме полето за вписване на имейл, както и да изключим записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.