Seo Teo – блогът на един оптимизатор


SEO бизнесът на Теодор Захариев

Мисия

SEO бизнесът на Теодор Захариев Моята мисия за момента е да успявам да класирам все повече сайтове в Google и да се утвърждавам като добър SEO оптимизатор.

Намерил съм това, с което искам да се занимавам и се радвам от този факт. Все пак животът е непредсказуемо нещо и винаги вятърът може да задуха в друга посока.

Уникалност в бизнеса

Освен, че работя в уеб дизайн студио Кипо, аз поддържам и един от най-полезните блогове за оптимизация за търсачки – SEOTEO.info. Смятам, че сайтът ми е уникален по рода си, заради просто и елементарно представената информация, разбираема за всеки читател. Много се радвам, когато начинаещи оптимизатори пишат коментари и са доволни от работата ми.


Освен това блогът ми е един от малкото в бранша, който споделя полезна информация директно от кухнята. Благодарение на доволните ми читатели, за краткото си съществуване – по-малко от година, SEOTEO се превърна в полезен ресурс за SEO тематика, което само може да ме радва и ласкае.

Първи стъпки към успешна кариера

За мен успешната кариера е все още в бъдещето. Една от стъпките, които предприех за навлизането в SEO бранша, беше създаването на моя блог. Сега, без да предлагам услуги по оптимизация за търсачки, всеки ден ме търсят хора, които искат да се захвана със сайта им.

Това ме навежда на мисълта, че човек винаги търси доказателството. Той влиза и гледа кои са първи по услугите, които предлагат и си казва: „Ако не са позиционирали добре собствения си сайт, то как ще позиционират моя?“

Виждам много успели българи и специалисти в онлайн маркетинга всеки ден и за мен е голямо удоволствие да общувам с тях. Най-голямото богатство е познанството с хората, а една успешна кариера зависи пряко от това. Един голям SEO гуру казва:

„Успехът в търсачките се определя от това, което Вие пишете за себе си и това, което другите пишат за вас…“

Е, според мен така е и в реалния живот.

Ключови решения в критични моменти

Досега не съм изпадал в толкова критични моменти в своята кариера. Основното нещо, което би спасило даден бизнес, е оригинална идея за популяризация и набавяне на нужните финанси. Най-важното е, въпреки трудностите винаги да оставаш трезвомислещ и от теб да извира креативност.

Фактори за успешно реализиране на бизнес идеята

  1. Бюджет, без който никой не може.
  2. Време за изпълнение, разграфено по задачи.
  3. Свежи идеи за разнообразяване и разширяване на бизнеса.
  4. Отдаденост към бизнес идеята.
  5. И не на последно място – постоянство, здрава работа и пот на челото. 🙂

Възход и упадък на бизнеса от промените днес

SEO бизнесът се променя ежедневно и много стари техники вече нямат приложение. Това няма как да не се отразява на работата ми. SEO-то става много по-трудоемко, доста по-бавно и аутсорсинг услугите все по-некадърни.

Необходимият бюджет за оптимизация нараства и съответно таксите за SEO се покачват. За радост, качеството на работа не се е променило.

Професионални качества

Основната ми черта е лесната и бърза комуникация с клиенти и колеги. Освен това усетът за успешна сделка е нещо много важно, което се изгражда с времето. Ще изброя и някои други ключови характеристики:

  • – отдаденост към всеки един проект;
  • – логична мисъл;
  • – знам каква точно цена да взема за даден проект;
  • – не се захващам с проекти, които не мога да класирам или нямам нужното време;
  • – знам точно кога имам нужда от аутсорсинг и помощ от някой колега, и кога мога да се справя сам с начинанието.

Информация, предоставена за вас от Теодор Захариев, собственик на SEOTEO.info.


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.