Реклама върху прозорци


Реклама върху прозорец
Снимка: facebook.com/AddMyWindow

В средата на 2015 година в Холандия е измислен проектът Add My Window, позволяващ да се поставя реклама върху прозорците на жилищни и офис сгради. Според проекта, всеки собственик на прозорец, чийто изглед е към оживена улица, може да отдава своята площ частично или изцяло с рекламна цел. Така всеки гражданин на Холандия има възможност да отдава под наем площ от своя прозорец с изглед към оживена част на улицата и съответно да получава ежемесечно възнаграждение в размер на 150 евро.

За участие в Add My Window е нужна регистрация и подробно детайлизиране местоположението на прозореца, както и неговия размер. Мениджърите на проекта оценяват позицията и намират необходимите за региона съобщения или реклама. След което я поставят върху наетата площ.

Съобщенията и рекламните материали клиентът получава под формата на големи перфорирани стикери. По този начин, ако рекламата се залепи отвътре, изображението ще се вижда отвън, като осветлението в помещението практически остава незасегнато.

Рекламата върху прозорци е разрешена в градовете, от чиито компетентни органи е допусната. Днес чрез Add My Window са ангажирани над 548 прозореца.


author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.