Pet4you.BG: Притежаването на домашен любимец не е привилегия, а отговорност

Решението за отглеждане на домашен любимец е не само привилегия, но и отговорност. Домашният любимец не е играчка, той е член на семейството, живо същество, което има собствено душевно състояние и емоции. Ако хората се считат за съзнателни, добросъвестни и състрадателни същества, те трябва да потвърдят това чрез отговорност към домашните си любимци.

Поради прибързани и необмислени решения много домашни любимци се оказват на улицата, оставени на немилостта на външните условия и обстоятелства. По общинските програми са заловени над 23 000 безстопанствени кучета – с 12.66% повече спрямо 2020 г. и с 3.2% повече спрямо 2019 г, според проучване на Mediapool.

домашни любимци

Решението да станете собственик на домашен любимец означава да сте наясно, че освен любовта, която ще ви даде любимецът, ще изисква от вас и определени жертви, споделят експертите от портала pet4you.bg.

Изберете такъв, който пасва на вашия начин на живот. Помислете дали ще можете да му осигурите подходяща храна, вода, подслон, здравни грижи и социални и емоционални грижи като компания.

Подходящите упражнения, играчките и менталната стимулация са необходими за неговия нормален и здравословен начин на живот. Въпреки че преждата се счита за играчка за котки, не се препоръчва, защото има опасност от поглъщане или дори задушаване. Същото важи и за конците – те не трябва да са в обсега на котка.

Вашият домашен любимец ще се нуждае от подходяща социализация и обучение. Бъдете търпеливи, повтаряйте едно упражнение (команда) в продължение на две седмици, докато стане навик.

Животните усещат вашето настроение. Не изливайте гнева и яростта си върху тях. Те заслужават търпение и хуманно отношение, дори когато правят грешки. А грешките се коригират с обучение. Ще забележите, че те учат много по-бързо с награда, отколкото с наказание или лошо отношение.

Притежаването на домашен любимец е инвестиция на време и пари. Бъдете подготвени за това. Той трябва да получава подходящи превантивни здравни грижи – ваксини, контрол на паразити и т.н., както и грижи в случай на заболяване или нараняване. Заделяйте средства за евентуални неочаквани и извънредни ситуации. Домашният ви любимец си остава ваш дори в случай на злощастна ситуация от тип увреждане.

Освен че е фокусиран върху услуги за груминг салони, ветеринарни клиники, обучение и разхождане на кучета, порталът за безплатни обяви pet4you.bg е посветен на кампанията “Подари, не изхвърляй…”. Същевременно предоставя и ценни съвети за домашни любимци.

Поместени са и специални секции като „Хотели за кучета“ и „На почивка с домашен любимец“ с информация за хотели, вили, къщи за гости, апартаменти, приемащи домашни любимци.

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.