Препоръки за безопасно шофиране в горещините

безопасно шофиране
Известно е, че екстремният студ може да повлияе неблагоприятно върху шофирането, но по-малко знайно е, че и горещините оказват влияние. С напредването на лятото е важно да се осигурят мерки за безопасно пътуване, съветва Николай Илиев от MotornoMaslo.BG.

Основни мерки за предотвратяване на неприятни последствия при шофирането през летните горещини

Проверка на течностите на автомобила

Може да си спестите неприятни ситуации през горещите месеци, като проверявате и наблюдавате течностите на колата си, включващи антифриз, моторно масло, трансмисионно масло, спирачна течност и течност за чистачки.

Проверка и смяна на акумулатор

Ако акумулаторът на автомобила е стар, високите летни температури могат да предизвикат непредвидени последици като изпаряване на течност и съответно повреждане на структурата на батерията. За да избегнете скъпи ремонтни услуги, както и да спестите време в чакане на пътна помощ, обмислете покупката на нов акумулатор.

Следене на налягането в гумите

Проверяването на налягането в гумите всеки път, когато посетите бензиностанцията, е основна мярка за доброто им състояние и безопасното шофиране. По-новите модели автомобили разполагат със системи за контрол на налягането. Регулирайте налягането на гумите по препоръка на производителя. Недостатъчно напомпаната гума се нагрява повече, което в дългосрочен план ще доведе до бързото ѝ износване и увеличаване на разхода на гориво.

Поддържане на охладителната система

Наличието на подходящо количество и вид охлаждаща течност за двигателя е от съществено значение за оптималната работа на агрегата. Преди планирано пътешествие се уверете, че климатичната система работи правилно. Ако вашето превозно средство има въздушен филтър купе, проверете го. За да извлечете максимума от охладителната система, сменете го, ако е необходимо.

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.