Подсигуряване на безопасно преместване на дома с куче на борда

Преместването е трудно, а става още по-трудно с куче на борда. Кучето изисква постоянно внимание, а това може да бъде мисията невъзможна, особено когато опаковате нещата си в кашони и ги пренасяте до камиона на хамалите, които сте наели.

Ако сте решили да пренасяте някои неща сами, трябва да вземете и косматия си приятел. В този случай стремежът ви е да му осигурите безопасна среда, в която да се движи и да бъде спокоен по време на пътуването.

Превозването на малко куче не се различава съществено от това на възрастното. Тъй като това най-вероятно е ново нещо за него, очаквайте то да бъде развълнувано, да не иска да стои на едно място и постоянно да е покрай вас. Това може да създаде опасност при шофиране.

За да не се стига до инциденти и всички да се насладят на този толкова вълнуващ момент, по-долу предоставяме няколко съвета за безопасно преместване с кученце.

преместване на дома с куче

Планирайте предварително

Обмислете всеки един детайл що се отнася до нестандартно преместване. В този случай помислете къде в колата е най-добре да седи кучето ви, така че да можете да го наблюдавате, както и да имате достъп до вещите му. Преди да се нанесете с него в новия си дом, определете неговото място, както и къде ще стоят всичките му неща, така че да ви е лесно да ги намирате и използвате.

Предната седалка не е най-удачният вариант, тъй като въздушната възглавница може да го нарани. Затова помислете за място отзад, където бихте могли да наместите носач за самия любимец. Все пак, може да се възползвате и от професионални хамалски услуги, а вие просто да се пренесете с кучето.

Носач за преместване

По-възрастните кучета могат да пътуват без него, но за малките ще е нужно да измислите нещо. Например, можете да вземете кошница за пренасяне или специално покривало за задните седалки, което има ограничител за кучето да не се промъква при вас. Така гарантирате не само неговата безопасност, но и вашата.

Ако имате кошница, да пътувайте с нея. В случай, че ви се налага да вземете нещо друго, дайте време на кучето да свикне. Поставяйте го в новото приспособление две седмици преди голямото събитие. Така любимецът ви ще има време да свикне с обстановката и ще избегнете евентуални проблеми в деня на преместването.

Друга възможност е да използвате столче за кола за кучета, което се закрепва за задната седалка с предпазния колан. Тези столчета имат мини възглавничка, така че да осигурят комфорт на животинчето ви, а също и каишка, с която да го обезопасите.

Проявете стратегия с храненето

Да, сигурно кучето ви има изграден график за хранене, но трябва да го промените в деня на преместването. Така ще си осигурите благополучие, тъй като няма да има изненади от рода на стомашни разстройства. Не се притеснявайте, става въпрос за ден и това няма да навреди по никакъв начин да любимеца ви.

Препоръчително е да се договорите предварително с хамалската фирма да дойде в конкретен час. Така ще натоварите по-лесно нещата си, без да се притеснявате, че четириногият ви приятел ще се мотае в краката ви.

Консултирайте се с ветеринарен лекар

Със сигурност той има ценен опит и ще ви даде съвети как да се справите със стреса от преместването и с привикването към новата обстановка. Не всеки домашен любимец е щастлив в колата, това може да му провокира повече страх, отколкото радост. Ветеринарният лекар може да ви даде успокоителни, с които да преминете през този период лесно и без излишни сътресения.

Отидете на разходка, преди да тръгнете на път

Има поговорка, че умореното куче е най-доброто. В деня на преместването се постарайте да му осигурите достатъчно движение. Така ще го изморите и по време на път ще спи или просто ще бъде кротко. Също така, то ще свърши физиологичните си нужди и няма да има проблеми за няколко часа. Така и вие ще сте по-спокойни.

През това време хамалите, които сте наели, ще свършат цялата работа, а кучето ще отиде на новото си място изморено и доволно, което ще му позволи да свикне по-бързо с обстановката.

Запазете спокойствие

Кучето разчита вашето поведение и емоции. Затова бъдете спокойни и не показвайте, че се вълнувате прекалено много. Стойте винаги изправени и се дръжте, както обикновено. Така и кучето ще се успокои, ще приеме че ставащото е напълно нормално. Ако ще ви е по-спокойно, наемете професионален гледач на домашни любимци.

Професионални гледачи на кучета

Тяхната задача е да се занимават с кучето, докато вие се местите. Понякога това е по-добрият вариант, тъй като то може да си играе някъде, докато вие приключите. Така не се притеснявате къде ще стои по време на цялото местене, как ще подредите и т.н.

Общо взето и двете страни ще са доволни от гледача на кучета. Ако нямате достатъчно средства, бихте могли да вземете приятел. Почти всеки свободен човек ще се радва да прекара деня си с кученце до него.

Заемете се с кучето, когато се настаните

Със сигурност има други неща, с които да се заемете, но кучето трябва да бъде приоритет. Ако досега не е посещавало новото място, оставете го известно време да се разходи и да усети миризмите, за да свикне по-лесно с новата обстановка. Изберете място за леглото, хранилката и като цяло къде какво ще стои. Дайте шанс на кучето да свикне със средата.

И все пак, ако използвате професионални хамалски услуги, определено ще си спестите нерви и време.

author

Интер Реклама

Интерактивен информационен проект за бизнес, маркетинг, реклама, уеб тенденции и прессъобщения в Интернет.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.