Предприемачите, които наемат виртуален офис


виртуален офис
Професионалните, утвърдени и сертифицирани компании, предоставящи услугата виртуален офис, са достатъчно капиталоемки, за да превърнат виртуалното си седалище в красив и представителен център за престижни адреси. Виртуалните офиси се предпочитат не само от прохождащите на българския пазар местни и чуждестранни компании, но и от напредналите предприемачи с цел престижен бизнес адрес в центъра на столицата.

Кои предприемачи предпочитат услугата виртуален офис?

Начинаещи предприемачи

За стартиращите предприемачи е по-изгодно да наемат виртуален офис за пощенски и седалищен адрес, отколкото да ползват под наем малък офис. Ниската такса е предимство за преодоляване на началната фаза и предпочитаният финансово достъпен избор. Когато бизнесът им се разраства и назначават служители, логически наемат или купуват по-големи помещения в реалния свят, където да работят и творят всеки ден.

Соло предприемачи, практикуващи от дома си

Соло предприемачите работят успешно от години. Сред тях са архитектите, дизайнерите, финансовите агенти, собствениците на онлайн магазини и дори фрийлансърите. Въпреки това, не е нужно да седят в офис под наем всеки ден. Виртуалният офис за седалищен адрес е удобен и при необходимост те могат да наемат конферентна зала за среща с клиенти.

Предприемачи от цялата страна с цел престижен бизнес адрес в центъра на столицата

Предприемачите, които извършват международен бизнес, предпочитат да имат виртуален офис със седалищен адрес в столицата, независимо че бизнесът им се намира в друг град на страната. Пред чуждестранните им партньори София например звучи по-престижно, отколкото друг малък градски район.

Предприемачи от цялата страна с цел избягване на данъчни проверки

Тези предприемачи предпочитат да имат седалищен адрес в столицата, въпреки че производствената им дейност се намира в друг град на страната. Причината е, че в по-малките градове броят на активните и действащи компании е много по-малък от този в столицата. Средният бизнес, процъфтяващ в малък град, се откроява бързо, а данъчните инспектори го посещават твърде често. Поради тези обстоятелства предприемачите избират да сменят седалището си на виртуален адрес в столицата.

Чуждестранни предприемачи

Чуждестранните предприемачи, които откриват клон в страната, всъщност управляват бизнеса си от чужбина, като от виртуалния офис в София (примерно) им се сканират или препращат получените пощенски документи и понякога организират бизнес среща.

Виртуални офис услуги от Голдън Вижън за фирми, които се нуждаят от бизнес адрес на територията на България.

author

Petya Mladenova

Бивш уеб девелопър. Посвещавал времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите. Понастоящем е автор, когато има интересен материал за потребителите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.