Предприемачите, които наемат виртуален офис

виртуален офис
Професионалните, утвърдени и сертифицирани компании, предоставящи услугата виртуален офис, са достатъчно капиталоемки, за да превърнат виртуалното си седалище в красив и представителен център за престижни адреси. Виртуалните офиси се предпочитат не само от прохождащите на българския пазар местни и чуждестранни компании, но и от напредналите предприемачи с цел престижен бизнес адрес в центъра на столицата.

Кои предприемачи предпочитат услугата виртуален офис?

Начинаещи предприемачи

За стартиращите предприемачи е по-изгодно да наемат виртуален офис за пощенски и седалищен адрес, отколкото да ползват под наем малък офис. Ниската такса е предимство за преодоляване на началната фаза и предпочитаният финансово достъпен избор. Когато бизнесът им се разраства и назначават служители, логически наемат или купуват по-големи помещения в реалния свят, където да работят и творят всеки ден.

Соло предприемачи, практикуващи от дома си

Соло предприемачите работят успешно от години. Сред тях са архитектите, дизайнерите, финансовите агенти, собствениците на онлайн магазини и дори фрийлансърите. Въпреки това, не е нужно да седят в офис под наем всеки ден. Виртуалният офис за седалищен адрес е удобен и при необходимост те могат да наемат конферентна зала за среща с клиенти.

Предприемачи от цялата страна с цел престижен бизнес адрес в центъра на столицата

Предприемачите, които извършват международен бизнес, предпочитат да имат виртуален офис със седалищен адрес в столицата, независимо че бизнесът им се намира в друг град на страната. Пред чуждестранните им партньори София например звучи по-престижно, отколкото друг малък градски район.

Предприемачи от цялата страна с цел избягване на данъчни проверки

Тези предприемачи предпочитат да имат седалищен адрес в столицата, въпреки че производствената им дейност се намира в друг град на страната. Причината е, че в по-малките градове броят на активните и действащи компании е много по-малък от този в столицата. Средният бизнес, процъфтяващ в малък град, се откроява бързо, а данъчните инспектори го посещават твърде често. Поради тези обстоятелства предприемачите избират да сменят седалището си на виртуален адрес в столицата.

Чуждестранни предприемачи

Чуждестранните предприемачи, които откриват клон в страната, всъщност управляват бизнеса си от чужбина, като от виртуалния офис в София (примерно) им се сканират или препращат получените пощенски документи и понякога организират бизнес среща.

Виртуални офис услуги от Голдън Вижън за фирми, които се нуждаят от бизнес адрес на територията на България.

author

Petya Mladenova

Интернет предприемач и уеб девелопър. Посвещава времето си в изграждане на лендинг страници с адаптивен дизайн, базирани на HTML5, CSS3 технологиите.

Вашият коментар

Уважаваме твоята поверителност и затова деактивирахме полето за вписване на имейл и записването на IP.

Не се толерират мнения с ключови думи вместо с реално име.